DÂMBOVIŢA: Au demarat două noi proiecte de prevenire a delincvenţei juvenile

articol de Alexandru Flavius Leuştean

Ieri, 21 octombrie 2015, în cadrul unei conferinţe de presă, au fost lansate două proiecte de prevenire a delincvenţei, ambele iniţiate în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

Un nou proiectul “Dincolo de Aparenţe” va fi implementat pe întreg teritoriul judeţului Dâmboviţa şi are ca scop informarea  elevilor şi studenţilor cu privire la  situaţiile de risc care conduc la comiterea de fapte antisociale şi aducerea in discuţie a experienţelor de viaţă a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.

În cadrul proiectului, elevii şi studentii vor avea oportunitatea să participe  periodic la evenimente ce aduc în discuţie problema delincvenţei juvenile, întâlniri organizate cu participarea deţinuţilor în care aceştia relatează experienţele lor de viaţă atât din interiorul penitenciarelor, cât şi a faptelor greşite care au condus la încarcerare, precum şi a vizitelor în interiorul penitenciarelor partenere unde se vor purta discuţii despre consumul de alcool şi substanţe interzise, consecinţele unui anturaj dubios, ale comiterii de infracţiuni, etc.

Programul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judetului Dâmboviţa, Penitenciarul de Maximă Singuranţă Mărgineni, Penitenciarul de Femei Târgşor, Penitenciarul Găeşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi  Universitatea Valahia Târgovişte, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Social Administrative. Proiectul se desfăsoară până în luna iunie a anului viitor şi a fost demarat, ieri, cu un eveniment în cadrul Colegiului Economic “Ion Ghica” Târgovişte, unde elevii de liceu au putut asculta relatări din viaţa a 3 deţinuţi condamnaţi pentru fapte de furt şi trafic de droguri, având si oportunitatea de a le adresa acestora întrebări.

Cel de al doilea proiect iniţiat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa în parteneriat cu Organizaţia “Salvaţi Copii” România, intitulat “Împreună putem schimba lumea!”, aflat la prima ediţie, are ca obiectiv iniţierea preşcolarilor în adoptarea unui comportament civic, specific unei societăţi democratice, cunoaşterea şi respectarea drepturilor copilului, a normelor de comportare în societate, dezvoltarea şi manifestarea unor atitudini favorabile luării deciziilor şi exprimării opiniilor.

În cadrul proiectului, copii vor participa la diverse acţiuni educative şi vor fi educaţi despre circulaţia pe drumurile publice, comportamentul violent, respectarea regulamentului şi  a normelor de conduită în societate. Proiectul se desfăşoară în Târgovişte până în iunie 2016, cu sprijinul Grădiniţei cu program prelungit nr.15 Târgovişte şi Grădiniţei „ Sfântul Francisc” Târgovişte.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro