Crucea Roșie Dâmbovița va sărbători 140 de ani de la înființarea societății la nivel național

Distribuie:

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România- Filiala Dâmboviţa va organiza luna viitoare un Simpozion omagial al Crucii Roşii Române : « Crucea Roșie Română – 140 ani umanitate », dedicat tuturor membrilor și voluntarilor activi ai Crucii Roșii, Semilunii Roșii sau Cristalului Roșu.

Acest simpozion este  programat în perioada 5 – 9 iulie 2016 la Târgovişte, având ca temă “ Prezentare activități umanitare”. Simpozionul va avea ca participanţi delegaţi din unele societăţi naţionale ale Crucii Roşii cu care sunt încheiate parteneriate, autorităţi publice locale şi naţionale şi organizaţii cu atribuţii de intervenţie în situaţii de urgenţă pentru a realiza expuneri, schimburi de experienţă şi a discuta despre  sprijinul persoanelor vulnerabile.

Pe 6 iulie, sărbătorim 140 de ani de la înființarea Crucii Roșii. La acest simpozion sunt invitate să participe delegațiile partenere cu care avem contracte de parteneriat din mai multe țări și și-au anunțat intenția de participare China, Bulgaria, Italia. Bineînțeles că vor participa și oficiali județeni. -Gheorghe Popescu, director Crucea Roșie Dâmbovița

Tot pe 6 iulie, la Complexul Industrial Mija, vor fi premiați voluntarii activi al Crucii Roșii și tot acolo va fi lansată istoria Crucii Roșii Dâmbovița, coordonată de inspectorul școlar Marian Curculescu.

În cadrul evenimentelor derulate de Crucea Roșie Dâmbovița vor fi oferite de către voluntari demonstrații de prim ajutor delegațiilor străine.

De asemenea, pe 4 iulie, directorii de filiale de Cruce Roșie și membrii comitetului de direcție din cadrul Societății naționale de Cruce Roșie sunt invitați la Palatul Elisabeta, pentru a marca acest eveniment important din existența Crucii Roșii Române.

România a devenit Parte semnatară la prima Convenție de la Geneva din anul 1864 și a ratificat-o în 1874. Doi ani mai târziu, la 4 iulie 1876, a luat ființă Societatea Crucea Rosie din România și și-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Colțea din București.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro