Chinezii vor să salveze Termocentrala, înglodându-ne în datorii!

Planul chinez de salvare a Termocentralei Doiceşti nu este deloc ceea ce ne-a fi trebuit! Chinezii vor să retehnologizeze pe banii noştri. Cu alte cuvinte vor să împrumute statul român cu suma necesară, oricare ar fi aceea, iar cu acei banii să înceapă refacerea unui grup energetic de 200 de megawatt. O întâlnire lămuritoare cu pretenţiile fiecărei părţi a avut loc ieri, 3 martie, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Concluzia este că partea chineză nu este interesată de o investiţie directă, adică pe banii investitorului.

Astăzi, va avea loc la Ministerul Energiei o întâlnire între reprezentanţii ministerului şi partea chineză, la care va lua parte şi preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu. Acesta consideră, însă, că soluţia asiaticilor ar fi fost bună în urmă cu 3- 4 ani, acum fiind inaplicabilă.

Conform acordului cu FMI, la finalul lunii trecute s-a declanşat procedura de lichidare a Termoelectrica din care face parte şi Doiceştiul. În cadrul aceste proceduri a o firmă cu acţionariat în zona fostelor ţări sovietice ar fi dispusă să preia societatea. Firma a transmis o scrisoare de intenţie Consiliului Judeţean, spunând că doreşte preluarea pentru producerea de energie, cu cărbune adus din Polonia. O discuţie de principiu în acest sens va avea loc săptămâna aceasta la Târgovişte.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro