Centrul specializat pentru Adulţi cu Handicap din Dâmbovița, finalizat tot fără rampă de acces la intrarea principală

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița a organizat astăzi o conferință de presă pentru a marca finalizarea a proiectului „Centrul Multifuncţional de Resurse şi Servicii pentru Adulţi cu Handicap”, proiect cu o valoare totală de 3.655.873,47 lei, din care 2.440.953,50 lei, contribuția Uniunii Europene.

Centrul social multifuncțional de resurse și servicii pentru adulți cu handicap va cuprinde, pe lângă serviciile oferite până acum un centru de consiliere și sprijin pentru integrarea socială a peroanelor cu boli psihice și Serviciul de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane cu handicap.

Activitățile care se vor desfășura în aceste noi centre puse în funcțiune vor fi asigurate servicii de electroterapie și magnetoterapie, hidroterapie, masaj și Kinetoterapie, activități de terapie psihologică, de creștere a stimei de sine, de consiliere individuală și familială, activități de socializare și petrecere a timpului liber, de terapie ocupațională, precum și de evaluare și consiliere profesională și altele.

Reprezentanții centrului estimează că Serviciul de recuperare și neuromotorie pentru persoane cu handicap va oferi anual servicii pentru 200 de persoane, iar în cadrul centrul de consiliere și sprijin pentru integrarea socială a peroanelor cu boli psihice va avea aproximativ 40 de beneficiari, câte 10 pe zi, pe o perioadă de 3 luni de zile, cu posibilitate de prelungire.

Directorul DGASPC Dâmbovița, Cristiana Bucur, le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului și a ținut să menționeze că a fost un proiect fără corecții financiare.

De asemenea, aceasta a precizat că se așteaptă următoarele două inaugurări, pentru proiectele de la Casa Soarelui Târgoviște și Centrul de la Găești.

La inaugurare a fost prezentă echipa de implementare a proiectului, constructorul, directorul General al Direcţiei Generale Programe Europene, Achiziții Publice, Comunicare și Relații Externe din cadru CJD, dr. jr. Gilia Valeriu Florin, administratorul public al județului, Alexandru Oprea.

Din păcate, rampa de acces de la intrarea principală, necesară persoanelor cu dizabilități, beneficiarii serviciilor oferite în această clădire reabilitată cu bani europeni, care lipsea și la inaugurarea din luna septembrie a anului trecut, la care a participat atunci și vicepremierul Liviu Dragnea, nu a apărut până la încheierea proiectului. (Persoanele cu handicap nu au acces pe ușa din față, în centrul specializat inaugurat de Dragnea!)

Persoanele cu handicap vor trebui să se mulțumească cu liftul de 4 persoane din interiorul clădirii, dacă vor reuși să ajungă până acolo.

centru adulti (2) centru adulti (3) centru adulti (4) centru adulti (5) centru adulti (6)

DSC_0508_800x533

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro