Centru de Colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice, deschis la Găeşti!

Scopul declarat de RoRec este atingerea ţintei de colectare de 4 kg pe cap de locuitor impusă României de Uniunea Europeană. În acest moment, România colectează mai puţin de 1 kg. “Centrul de Colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice este o necesitate care a rezultat dintr-o obligaţie legală atât a autorităţii publice legale cât şi a Asociaţiei Română pentru Reciclare RoRec, obligaţie legală care spune că DEEE-urile datorită faptului că este de 10 ori mai toxice decât deşeul menajer, trebuie să intre pe un circuit de colectare selectivă, bine controlat, astfel încât, la final, după reciclare, toate substanţele cu potenţial toxic din aceste deşeuri să fie neutralizate.” a precizat cu privire la centrul găeştean, Florin Popa, manager de proiect în cadrul RoRec.

Alegerea Găeştiului printre oraşele ţintă ale campaniei RoRec se datorează şi faptului că unul dintre fondatorii asociaţiei este compania Arctic, cea care generează şi cea mai mare parte a DEEE-urilor la nivelul oraşului. Noul Centru de Colectare  a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice din Găeşti este un parteneriat între Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi primăria oraşului Găeşti. Centrul a devenit funcţional din data de 18 mai, programul de funcţionare fiind miercuri, între orele 15:00– 18:00 şi sâmbată, între 9:00 -13:00. Persoanele fizice, dar şi cele juridice, din oraş au la dispoziţie şi un serviciu de colectare de la domiciliu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la numerele de telefon 0733.601741, 0786.669319 şi 0724.379242. “Am reuşit să conving Consiliul Local să venim cu această suprafaţă de teren şi, iată, inaugurăm, astăzi, acest centru. Sunt convins că printr-o educaţie făcută mai ales în şcoli, fiecare va veni aici şi va aduce ceea ce nu mai este folositor într-o gospodărie. Am dat RoRec-ului o suprafaţă de teren mai mare decât au cerut, fiindcă dorim ca pe suprafaţa rămasă liberă să construim o hală de dezmembrare, creeând astfel şi nişte locuri de muncă.”, a declarat, la inaugurare, Alexandru Toader, primarul oraşului Găeşti.

În prima zi de funcţionare a centrului, RoRec şi primăria Găeşti au organizat, în oraş, 4 puncte de colectare. Găeştenii care au adus deşeuri de echipamente electrice şi elecronice au putut participa la o tombolă cu premii substanţiale. Deschiderea centrului a fost marcată şi printr-un concert susţinut de Nicola.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro