Bătrânețea nu trebuie să fie chinuită! Centrul de Asistență Mereni are grijă de bunici

    Bătrânețea nu trebuie să fie neapărat însoțită de singurătate și neputință pentru bătrânii care nu pot primi sprijinul direct al familiei.  O soluție poate fi Centrul de Asistență de la Mereni, comuna Conţeşti, unde autoritățile au reamenajat o şcoală nefolosită, transformând imobilul într-un cămin de bătrâni la standarde europene. Clădirea este amplasată într-un cadru natural deosebit, în vecinătatea unei păduri şi a unui curs de apă. Accesul se face facil, drumul fiind betonat şi asigurând legătura cu DN 71, Bucureşti-Târgovişte-Sinaia.

    Pentru a spori confortul celor care locuiesc aici, Primăria Contești a reușit accesarea unui proiect european pentru extinderea și reabilitarea Centrului de Asistență, în așa fel încât capacitatea acestuai să crească de la 20 la 45 de locuri.

    Bătrânii cazați aici au asistență medicală permanență, supraveghere și ajutor din partea celor 17 angajați ai centrului. În viitorul apropiat instituția va beneficia și de serviciile unui psiholog și ale unui kinetoterapeut. Pe principiul terapiilor ocupaționale, din proiectul primărie Contești de modernizare al Centrului face parte construirea unui solar pentru  legume, dar și a unui atelier de tâmplărie, unde bătrânii să poată să-și petreacă timpul într-o activitate utilă care să-i ajute în privința menținerii  respectului de sine și a sentimentului că pot fi utili pentru ei și ceilalți. Parohia din localitate ține o legătură strânsă cu bătrânii aflați în îngrijirea centrului.

   Costul serviciilor Centrului de Asistență de la Mereni, comuna Conţeşti, este de 1000 de lei lunar de persoană. În acest moment mai sunt disponibile doar 6 locuri. Detalii pot fi obținute la Primăria comunei Contești, Dâmbovița, tel. 0245241391. În Centrul de Asistență de la Mereni, comuna Conţeşti, pot fi cazate persoane din orice județ al țării.

contesti (5) contesti (6) contesti (4) contesti (3) contesti (2)contesti

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro