Amenzi pentru mizerie! Garda de Mediu a amendat încă două primării din județ

Inspectorii Gărzii de Mediu Dâmbovița au amendat primăria Niculești, după ce au descoperit pe raza localității depozite ilegale de gunoi. Inspectorii au descins în zonă în urma unei sesizări.
“Urmare a unei sesizări primite la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, privind starea de salubrizarea a localității Niculești, în data de
23.02.2021 cu ocazia verificărilor efectuate în teren s-au identificat abandonări de deșeuri menajere în amestec cu deșeuri reciclabile, deșeuri din construcții și resturi vegetale.
Pentru neconformitățile constatate, comisari din cadrul GNM-CJ Dâmbovița au aplicat o sancțiune în valoare de 15.000 lei, conform Legii nr. 211/2011 cu modificările și completările ulterioare. De asemenea s-au stabilit măsuri în sarcina Primăriei Niculești pentru valorificarea/eliminarea deșeurilor și salubrizarea zonelor afectate de depozitări neconforme de deșeuri în amestec.
Rugăm toți conducătorii localităților din județul nostru să ia în serios responsabilitățile, ce le revin conform legii, privitoare la protecției mediului și salubrizarea localității!” a transmis Garda de Mediu Dâmbovița.
Acum câteva zile, tot în urma unei sesizări o amendă similară s-a aplicat și primăriei Vulcana Pandele:
“Urmare a sesizării făcute de către mai mulți cetățeni ai comunei Vulcana Pandele, județul Dâmbovița, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, s-au deplasat în teren în data de 15.02.2021 și au constatat că aspectele semnalate se confirmă.
Pe întregul amplasament situat în punctul capăt str. Ion Cireașa, malul pârâului Vulcana au fost identificate depozitări necontrolate, constituite în procent de circa 80% din deșeuri provenite din construcții și demolări, amestecate cu deșeuri din hârtie, carton și materiale plastice, totodată au fost identificate și depozitări necontrolate constituite din deșeuri vegetale;
Cu ocazia controlului s-au dispus în sarcina Unității Administrativ Teritoriale Vulcana Pandele măsuri de salubrizare a amplasamentului și de supraveghere a zonei în vederea evitării apariției de noi depozitări necontrolate de deșeuri.
Pentru neconformitățile constatate, Unitatea Administrativ Teritoriala Vulcana Pandele a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor art.59, alin(1), prf. A, lit. h, din legea 211/2011 privind regimul deșeurillor, cu amendă contravenționala în valoare de 15 000 lei.
Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro