Seceta a afectat și culturile dâmbovițenilor. Vezi aici situația la acest moment:

Seceta din această vară a afectat și culturile de pe terenurile agricole din județul Dâmbovița, însă nu în procent la fel de mare așa cum s-a întâmplat la nivel național.

La acest moment, potrivit informațiilor oferite de Viorel Cigăran, director adjunct al DAJ Dâmbovița, din datele trimise de primării, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost afectați aproximativ 2000 de fermieri, ale căror culturi de porumb și floarea soarelui în special au fost recoltate. Este vorba de peste 10.000 de hectare afectate de secetă, din cele 70.000 de hectare cultivate la nivel de județ cu porumb, floarea soarelui și soia. Cele peste 10.000 de hectare, din 35 de localități, mare parte în Sudul județului, au fost afectate în proporție de peste 30%, însă situația reală nu se va ști decât săptămâna viitoare, după ce datele trimise din teritoriu vor fi verificate, la fața locului, de cele două comisii de specialitate, formate din reprezentanți ai ISU, Prefecturii, Direcției Agricole și direcției Inspecții, din cadrul DAJ.

Ca zone, cu preponderență partea de Sud, Sud-Est, Sud-Vest a județului, unde predomină aceste culturi. …. Sunt 34-35 de localități, începând cu Șelaru, Moreni, Petrești, Corbii Mari, Uliești, Mogoșani, Vișina, Răscăieți, Butimanu, Niculești, Răcari, Dobra, Bilciurești, unde gradul de afectare a fost mai mare.”-Viorel Cigăran, director adjunct DAJ Dâmbovița

Directorul mai spune că, cel mai probabil, în aceste condiții, va crește prețul grâului și al porumbului cu aproximativ 30%.

În pomicultură, până la acest moment, se pare că nu sunt suprafețe declarate ca afectate de către primării, singura localitate care a trimis date în acest sens Direcției Agricole fiind Văleni Dâmbovița, însă specialiștii spun că este devreme pentru a se putea ști cât de afectată va fi producția în acest sector.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro