Absolvenții 2015 îngroașă rândurile șomerilor cu 2000 de persoane la plată

Rândurile șomerilor vor fi mai mari din această vară cu cel puțin 2155 de absolvenți din anul curent, care și-au depus deja dosarul de șomaj la AJOFM.

Potrivit informațiilor oferite de Daniela Stanca, purtător de cuvânt al AJOFM Dâmbovița, din cei 2155 de absolvenți, 1996 au terminat liceul sau școala postliceală, 52 dintre ai au finalizat școli profesionale, iar 107 au absolvit facultatea.

Din păcate pentru rata și așa mare a șomajului din județ, care era de 7,12 la sfârșitul lunii iulie, se mai pot depune cereri pentru indemnizația de șomaj de către absolvenții care, din diferite motive, vor absolvit mai târziu instituțiile de învățământ pe care le-au frecventat. Ei pot face acest lucru în decurs de 60 de zile de la absolvirea școlii. Vorbim aici despre absolvenții de liceu care au avut restanțe și le-au trecut, ori s-au înscris la examenul de Bacalaureat și nu îl promovează (iar aici avem peste 1500 de candidați) ori absolvenții de studii superioare, care au susținut licența la finele lunii iunie.

 

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro