Samsarii fac afaceri bănoase la Lunguleţu! Ţăranii ajung să vândă cartofii şi cu 0,25 lei/kg

Este forfotă mare în oborul de la Lunguleţu, în această perioadă! Piaţa este plină de cartofi, ţăranii îşi aşteaptă clienţii, în timp ce samsarii stau la pândă, pentru a prinde cel mai bun preţ. Comercianţii vin de la prima oră în obor, chiar şi din alte judeţe, dar nu se grăbesc să-şi încarce remorcile. Stau ore întregi printre agricultori, până când producătorii sunt nevoiţi să scadă preţurile, pentru a nu pleca cu marfa acasă. „Am venit din Vrancea să cumpăr cartofi. Aici venim mereu pentru că aici este patria cartofului. Nu avem profit prea mare, dacă luam cu 0,50 lei vindem cu 0,60 lei. Ne pliem şi noi după piaţă, dar nu mă grăbesc să cumpăr. Dimineaţa, când e piaţa goală, preţurile sunt mari. Cum se umple de cartofi, cum scad şi preţurile.”, a spus Săndel Răducanu, samsar venit din judeţul Vrancea la Lunguleţu.

Ţăranii ajung să îşi vândă cartofii şi cu 0,25 lei/kg. Preţurile variază între 0,25 lei/kg şi 0,50 lei/kg, ceea ce înseamnă că agricultorii nu îşi scot nici investiţia făcută. „Înseamnă că avem bani şi că nu ne mai trebuie alţii. Ne place să muncim şi atât, dacă nu ştim să ţinem la preţuri!”, spune un producător de cartofi din Lunguleţu, indignat de faptul că agricultorii nu se înţeleg între ei asupra unui preţ, pentru a recupera măcar banii cheltuiţi pentru întreţinerea culturii.

Surprinzător, în ciuda frigului din luna aprilie, care a afectat serios culturile de cartofi. Prima producţie din cel mai mare bazin legumicol din ţară este bună. Ţăranii spun că problema nu a fost reprezentată de brumă şi nici de dăunători. Cea mai mare problemă este preţul mic cu care sunt obligaţi să îşi vândă marfa. Dacă refuză să o dea la preţ de nimic, producătorii riscă să rămână cu marfa nevândută, iar cartofii se strică repede. Decât să îşi ducă munca la groapa de gunoi, aceştia strâng din dinţi şi acceptă să-şi dea marfa pe câţiva lei. „Dacă eu ţin la preţ, dă celălalt mai ieftin şi n-am făcut nimic. Până nu ne înţelegem între noi, nu vom avea profit.” Bruma groasă din luna aprilie a întârziat prima producţie de cartofi cu mai bine de două săptămâni.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Samsarii fac afaceri bănoase la Lunguleţu! Ţăranii ajung să vândă cartofii şi cu 0,25 lei/kg

  • 29 iunie 2017 at 10:35
    Permalink

    sant tarabe goale in toate pietele din tara asta de ce nu se duc sa i vanda cu 0.25 de bani…….. asa ceva nu o sa vezi niciodata a scazut puterea de cumparare. si daca nu ar fi samsari cred ca nu ar fi nici 0.10bani .nu sant de vina samsari este de vina statul asta de 2 lei .
    in piete taranul vinde mai scump decat samsarul duceti va si vedeti ca asa e .si apoi intrebati va de ce sant la en gros 0.25 si la taraba 1leu sau 1.5lei si veti observa ca nici taranul nici samsarul nu fac afaceri banoase si doar traiesc in romania de azi unde cheltuielile sant mai mari decat profitul

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro