Reprezentant APIA Dâmboviţa: “Fermierii trebuie să înţeleagă că identificarea în teren este responsablitatea beneficiarului”

Inspectorii APIA Dâmboviţa au verificat aproape integral fermierii care au depus cereri de sprijin pe suprafaţă, din eşantionul de control clasic, ce cuprinde 208 exploataţii.  Potrivit informaţiilor oferite de Oana Năstase, purtător de cuvânt APIa Dâmboviţa, se pare că, deşi unii dintre fermieri depun ce deva ani buni solicitări pentru sprijinul pe unitatea de suprafaţă, aceştia indică eronat amplasamentele parcelelor. “Fermierii trebuie să înţeleagă că identificarea în teren este responsablitatea beneficiarului. Salariatul îl ajută să completeze cererea, să deseneze în aplicaţia ISPA, dar nu are de unde să ştie unde este amplasată parcela agricolă”, spune Oana Năstase.

În plus, sunt şi fermieri care nu se orientează în teren.
Controalele au evidenţiat şi faptul că sunt terenuri pe care nu au fost efectuate lucrările, fiind cazul pajiştilor necosite sau nepăşunate, dar şi al terenurilor neîntreţinute pe perioade mai mari de un an.

În ambele cazuri, spun reprezentanţii APIA, fermierii vor fi sancţionaţi sau penalizaţi, în funcţie de gravitatea faptei.
În cazul fermierilor din eşantionul de teledetecţie, verificaţi pentru respectarea cerinţelor de ecocondiţionalitate, sunt urmărite 4.700 de parcele, iar în zonele vulnerabile la nitraţi se verifică existenţa platformelor inpermeabilizate pentru depozitarea gunoiului de grajd. Pentru fermierii din aceste zone există un calendar de activitatăţi, în care se specifică şi când anume au voie să împrăştie îngrăşămintele naturale.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro