Posibilități de cofinanțare pentru proiectele europene prin IFN

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale face precizarea că beneficiarii PNDR pot încheia acorduri de finanţare sau de garantare cu Instituţiile Financiare Nebancare (IFN), fără a exista obligaţia ca respectivele IFN să fie înscrise în vreo asociaţie de profil.

                   Astfel, beneficiarii PNDR pot colabora cu IFN inclusiv pentru a asigura garantarea avansului necesar pentru demararea proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, cu condiția însă ca respectivul IFN să fie înregistrat în Registrul Special al Băncii Naţionale a României. Acest demers a fost inițiat plecând de la nevoia constantă de finanțare a fermierilor și antreprenorilor din mediul rural și având în vedere dificultatea acestora de a-și asigura finanţarea necesară implementării proiectului.

                   „Precizăm că beneficiarii PNDR pot colabora cu orice instituție financiară bancară sau nebancară pentru obţinerea garanţiilor pentru avans, indiferent daca are sau nu protocol de colaborare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). În ceea ce priveşte IFN există însă o singură condiție și anume ca respectivele instituții financiare să fie înscrise în Registrul Special al BNR.” a declarat David Eugen POPESCU, Directorul General al AFIR.

                   Beneficiarul care solicită acest tip de sprijin financiar trebuie să aibă un proiect selectat pentru finanţare în cadrul uneia din submăsurile Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

            AFIR atrage atenția beneficiarilor PNDR ca înainte de a demara colaborarea cu o instituţie financiară nebancară pentru obținerea garanției necesare acordării avansului, trebuie să verifice la Banca Naţională a României dacă respectivul IFN este înscris în Registrul Special al BNR. În ceea ce priveşte obținerea unui credit pentru asigurarea cofinanţării private, subliniem faptul că aceste împrumuturi pot fi solicitate de la orice instituţie financiară, în condiţiile legii.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro