Nici un dâmbovițean nu a depus până acum proiecte pentru “Modernizarea exploatațiilor agricole“

Deși sesiunea de depunere de proiecte pe măsura 121 (Modernizarea Exploatațiilor Agricole) a  început de mai bine de o lună și jumătate, pe 20 mai, nici un dâmbovițean nu a depus până acum proiecte pe această măsură.

Potrivit informațiilor oferite de Mădălina Panțu, responsabil cu relațiile publice, în cadrul Oficiului Județean pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Dâmbovița, au fost câteva persoane care au sunat la agenție să se intereseze de această măsură, dar nimeni nu a depus până acum proiect, deși pe 18 iulie se va încheia sesiunea.

Nici ultima sesiune pe această măsură nu a fost una cu succes printre fermieri, deși sumele de bani oferite nu sunt deloc neglijabile. E adevărat că depunerea de proiecte presupune și ceva alergătură, acte peste acte și, de obicei, cei care depun proiecte o fac pe ultima sută de metri.

Anul acesta, pentru prima dată, proiectele cu o valoare mai mare pot fi depuse on-line, pe www.apdrp.ro.

Fondurile disponibile pentru Măsura 121 “Modernizarea Exploatațiilor Agricole” sunt de 150 de milioane de euro și sunt repartizate astfel: 35 milioane de euro vor fi destinate fermelor de familie, 15 milioane euro sunt alocate integral pentru îndeplinirea standardelor în sectorul zootehnic, iar pentru exploatațiile agricole sunt disponibile 100 milioane euro.Valoarea maximă eligibila a unui proiect accesat prin Masura 121 este de 125.000 euro pentru dezvoltarea fermelor de familie. Pentru îndeplinirea standardelor, valoarea maximă eligibila este de 2 milioane de euro.

Pentru fermierii care doresc să investească în sectorul zootehnic, valoarea maxima eligibilă este 2 milioane de euro pentru construcții-montaj și 1 milion de euro pentru achiziții de utilaje și echipamente.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro