Lipsa platformelor pentru depozitarea îngrășămintelor ar putea aduce amenzi din partea Uniunii Europene

În agricultura dâmbovițeană, ca și la nivel național, fermierii se confruntă cu o serie de probleme care au dus, în timp, la o productivitate scăzută în acest sector.

Potrivit specialiștilor agricoli, există aspecte unde responsabilitatea aparține administrațiilor locale. O astfel de situație este cea a platformelor pentru depozitarea îngrășămintelor, care se pare că nu prea există în județul nostru, motiv pentru care unele terenuri au un grad ridicat de nitriți și nitrați în compoziție, care provin de la pesticidele folosite în agricultură, lucru care ne-ar putea aduce sancțiuni în viitorul apropiat din partea Uniunii Europene, de unde provine cea mai mare finanțare, prin fondurile derulate în ultimii cinci ani.

“Anul acesta sau anul viitor va veni un control de la Uniunea Europeană și noi nu suntem pregătiți la nivel de județ. Am făcut în toate localitățile adrese pentru fermierii mai mari, care au peste opt unități vită mare, să facă platforme unde să depoziteze îngrășămintele, ca noi să putem lua probe să vedem care este gradul de saturare al acestui teren, dar toate se realizează prin banii consiliilor locale. Nici o primărie nu și-a prevăzut acești bani și totul rămâne la stadiul de vorbă. De exemplu, austriecii au primit amenzi foarte mari, de un milion de euro. Și va începe controlul aleatoriu și la noi. Majoritatea primăriilor au colaborat, au identificat fermierii vizați, dar măsuri nu s-au luat. Acum avem datoria să mergem în control cu Direcția Agricolă și Garda de Mediu. Asta este situația, ne acoperim de hârtii și atât“, spune Mircea Stan, directorul Oficiului Județean pentru Studii Pedologice și Agrochimice.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro