Istrate: Agricultorii nu au primit încă despăgubirile pentru secetă și ajutoarele tranzitorii

  • Vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, Mihai Istrate: ,,Avem un ministru al Agriculturii pe care nu-l interesează ţăranii, fermierii, agricultorii în general”

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Mihai Istrate, consilier judeţean în cadrul CJD a declarat astăzi, în cadrul conferinţei de presă de la partid, că ,,România are cel mai slab şi cel mai neperformant ministru al Agriculturii” din ultimii 30 de ani! Pentru că nu s-a luptat să acorde agricultorilor români despăgubirile pentru seceta de anul trecut, dar nici ajutoarele naţionale tranzitorii, vegetal şi zootehnic, aferente anului 2020, şi nu numai, Mihai Istrate, care are o bogată expertiză în domeniul agricol, l-a numit pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ,,duşmanul… ţăranilor şi al fermierilor”.

,,Agricultura este domeniul meu de activitate şi vreau să vă spun cu toată responsabilitatea că, de circa doi ani, România are cel mai slab şi cel mai neperformant ministru al Agriculturii de la Revoluţie încoace. Este prima dată, din 1989, când avem un ministru al Agriculturii pe care nu-l interesează ţăranii, fermierii, agricultorii în general.
Dumnealui este duşmanul lor şi aş vrea să vă spun că în campaniile electorale din septembrie şi apoi din decembrie 2020 domnul ministru a spus că până la sfârşitul anului toţi fermierii vor primi despăgubirile pentru secetă, lucru care nu s-a întâmplat. Apoi, i-a păcălit că nu se poate din ianuarie pentru că nu avem buget, a venit şi bugetul, dar dumnealui, aşa cum v-am spus, este un adversar al agricultorilor pentru că nu s-a zbătut ca în bugetul României aceste despăgubiri să fie prevăzute.
Ca să nu mai spun faptul că, la un moment dat, la întrebarea unui ziarist, a spus ,,ce vreţi fraţilor, să aduc bani de acasă ca să plătesc despăgubiri?”. De asemenea, vreau să vă spun că în această primăvară fermierii români aşteptau să-şi primească schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură şi ne referim la banii pentru trimestrul III şi IV din 2020. Vreau să vă spun că au trecut şase şedinţe de Guvern şi domnul ministru al Agriculturii nu a fost în stare să obţină o hotărâre prin care să deblocheze aceşti bani.
Aruncă vina pe Ministerul Justiţiei, că nu i-a dat un aviz, pe nu ştiu ce minister, că nu i-a dat un aviz, de parcă ministerele acestea ar fi din Sri Lanka şi nu tot din Guvernul României şi nu sunt tot colegii dumnealui. Vreau să vă spun că tot în această primăvară trebuia să acorde ajutoarele naţionale tranzitorii, vegetal şi zootehnic, aferente anului 2020. La ovine ajutoarele au scăzut la jumătate. La sectorul vegetal, pentru plăţile campaniei 2020, ajutoarele au scăzut cu mai mult de jumătate dar nici pe acestea nu le-au dat pentru că nu au obţinut toate avizele”, a declarat vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Mihai Istrate, consilier judeţean în cadrul CJD.

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro