Premierul face planul pentru „revenirea la normal”. În ce condiții și de când ne putem relaxa

În cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria, de astăzi, 05 aprilie, Premierul Florin Cîțu a făcut precizări cu privire la campania de vaccinare, dar și în ceea ce privește relaxarea măsurilor de siguranță și redeschiderea economiei.

În ceea ce privește campania de vaccinare națională, premierul preciează că obiectivul autorităților este ca, până la finalul lunii iulie, peste 10 milioane de români să fie vaccinați.

În scopul redeschiderii „aproape complet” a economiei, Florin Cîțu a menționat că va organiza un Comitet Interministerial, cu reprezentați din toate ministerele, comitet care urmează să stabilească strategia de redresare economică și treptele de relaxare a măsurilor sanitare începând cu finalul lunii mai. Acesta spune că va invita la întrunirile comitetului și reprezentanți ai organizațiilor și sindicatelor private pentru consultări.

Astfel, dacă situația epidemiologică o va permite, iar pragul de 35% adulți vaccinați va fi atins, începând cu data de 1 iunie vom putea discuta concret despre relaxarea măsurilor și relansarea economiei. Până în acest moment nu se cunosc detalii cu privire la planul de revenire la „normalitate”.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro