Fermierii dâmboviţeni nu sunt interesaţi de ajutorul de minimis pentru tancuri de răcire a laptelui

Nicio asociaţie de crescatori de vaci de lapte din judeţul nostru nu a depus, până acum, dosar pentru a obţine ajutorul de minimis pentru achiziţionarea tancurilor de răcire a laptelui, deşi reprezentanţii Direcţiei Agricole judeţene spun că au popularizat această oportunitate în teritoriu.

Ajutorul de minimis se acordă producătorilor agricoli, crescători de animale, care deţin până la 5 capete de vaci de lapte, organizaţi într-o formă asociativă, constituită în cadrul unităţii administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, pentru achiziţionarea tancurilor de rpcire a laptelui cu o capacitate de maxim 1000 de litri, pentru asigurarea livrării laptelui materie primă spre procesare.

Cuantumul sprijinului financiar, reprezentând ajutorul de minimis care se acordă beneficiarilor, este de maximum 5000 de euro pentru fiecare formă asociativă care solicită acest ajutor şi cuprinde costurile aferente achiziţionării, instalării tancului/tancurilor de răcire a laptelui, organizată la nivel de comună, instruirii necesare pentru utilizarea acestuia, precum şi asigurarea service-ului pentru o perioadă de 12 luni de la instalare.

Cererile iniţiale trebuiau depuse până la data de 30 decembrie 2013, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, organizate la nivel de comună pe a căror rază sunt înregistrate sediile sociale ale formelor asociative însoţite de documentele aferente, după care primăriile trebuia să elibereze un aviz prealabil. După obţinerea acestui aviz, formele asociative ar trebui să depună la primării, în perioada 20 ianuarie-20 martie 2014, decontul justificativ, însoţit de documentele aferente.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii APIA Dâmboviţa, până acum nu există informaţii din teritoriu cum că s-ar fi constituit vreo formă asociativă care să solicite ajutorul de minimis, însă s-au arătat persoane interesate de această măsură. Pentru aceştia, va exista o a doua sesiune de primire a cererilor de MINIMIS, în perioada 1 februarie-15 aprilie.

Prevederile prezentei scheme se aplică beneficiarilor, în scopul achiziţionării de tancuri de răcire a laptelui, pentru asigurarea livrării laptelui materie primă spre procesare, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

            a) fac parte dintr-o singură forma asociativă constituită în cadrul unităţii administrative teritoriale organizată la nivel de comună, în scopul achiziţionării de tancuri de răcire a laptelui;

            b) vacile de lapte ale membrilor din forma asociativă prevazută la lit. a) sunt înregistrate in Registrul Naţional al Exploataţiilor;

            c) forma asociativă prevăzută la lit. a) nominalizează o persoană responsabilă cu asigurarea bunei funcţionări a colectării laptelui şi efectuării analizelor privind calitatea laptelui.

Nici în alte judeţe, producătorii nu s-au înghesuit la solicitarea ajutorului de minimis pentru tancuri de răcire a laptelui, în judeţul Iaşi, de exemplu, o singură formă asociativă solicitând acest sprijin.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro