DSVSA Dâmbovița: Patru focare de pestă porcină africană… în gospodăriile oamenilor! Sunt cazuri de pestă și la mistreți, toate fondurile de vânătoare sunt afectate!

Patru focare de pestă porcină africană… în județul Dâmbovița, la porcul domestic! Potrivit directorului Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița (DSVSA), dr. Sandu Tolea, acestea au fost depistate la Găești (două) și câte unul în comunele Brezoaele și Crângurile. Problema semnalată de reprezentantul DSVSA Dâmbovița este că au fost depistate cazuri de pestă porcină africană și la porcii mistreți din toate fondurile de vânătoare de pe raza județului.

Medicii veterinari acționează pentru stingerea focarelor de pestă porcină din gospodăriile oamenilor și îi atenționează pe cetățeni ca  în varianta în care mai apar porci bolnavi să  anunțe imediat, pentru că pesta porcină africană  trebuie gestionată rapid… și ca la carte. ,,Oamenii trebuie să înțeleagă că vor fi despăgubiți, în caz că își vor pierde porcii din gospodărie, dar pentru asta trebuie să respecte legea și să anunțe din timp’’, a precizat directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro