De două ori mai mulţi bani pentru tinerii fermieri care se instalează la ţară

Cu aşa ofertă să tot faci agricultură. Fermierii dâmboviţeni care vor accesa anul acesta măsura 112, Instalarea tinerilor fermieri, vor primi o finanţare maximă mai mare decât până acum. Mai exact, nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut de la 25.000 la 40.000 euro. În plus, nivelul minim de formare profesională pentru accesarea măsurii a fost modificat.  Noile modificări au fost aprobate de Comisia Europeană în data de 4 aprilie 2012, cand aceasta a dat unda verde celei de-a şaptea propunere de modificare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care  s-a urmărit, în principal, îndeplinirea obiectivului de creştere a absorbţiei fondurilor alocate României din FEADR în perioada 2007-2013.

Una dintre cele mai importante modificări ale PNDR aprobate de Comisia Europeană este reprezentată de introducerea măsurii 215 „Bunăstarea animalelor” pentru sectorul porcine. În cazul măsurii 121, „Modernizarea exploataţiilor agricole”, modificările vizează prelungirea datei la care standardele privind nitraţii şi laptele crud devin obligatorii precum şi a datei la care se încheie perioada de graţie pentru cele două standarde şi stabilirea unei alocări distincte pentru adaptarea la standarde, introducerea sectorului bovine pentru carne ca şi sector prioritar şi diminuarea valorii maxime eligibile a unui proiect din sectorul vegetal  la 1 milion Euro.

Pentru măsura 312, „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” intensitatea sprijinului a crescut de la 70% la 85% pentru investiţiile în sectorul producţiei non-agricole, a fost completat criteriul de selecţie privind micro-întreprinderile nou înfiinţate în vederea includerii start-up-urilor care vizează activităţi non-agricole productive, iar serviciile medicale din mediul rural au fost prioritizate.

in ceea ce priveşte măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice” intensitatea sprijinului a crescut de la 70% la 85% pentru investiţiile în agro-turism, precum şi plafonul maxim pentru investiţiile în agro-turism, de la 70.000 euro la 100.000 euro/proiect.

Alte modificări aduse Programului Naţional de Dezvoltare Rurală vizează introducerea de noi pachete în cadrul măsurii 214 „Plăţi de agro-mediu” cât şi modificări în procesul de selecţie al proiectelor.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro