A fost lansată, la ceas aniversar, ”Istoria Crucii Roșii Române, filiala Dâmbovița”

Săptămâna trecută, la Complexul Turistic Mija, Crucea Roșie Dâmbovița a sărbătorit 140 de ani de la înființare, ocazie cu care a fost lansată, în cadrul unui simpozion, Istoria Crucii Roșii Române, filiala Dâmbovița, scrisă de inspectorul școlar Marian Curculescu.

13625148_969119189871351_803429896_n

A fost un demers științific, pentru că se bazează pe documente inedite, care creionează imaginea a ceea ce a fost Crucea Roșie Dâmbovița de-a lungul celor 140 de ani. Este și un demers sentimental pentru că, dincolo de statistici, de fapte și de evenimente, în paginile acestei cărți întâlnim oamenii, cu necazurile lor, cu suferințele lor, cu dramele lor.

 

La simpozionul dedicat împlinirii a 140 de ani de activitate a Crucii Roșii Române, organizat de filiala Dâmbovița, au participat invitați ai Crucii Roșii din Moldova, Ucraina și Ungaria, dar și reprezentanți ai administrației publice județene și instituțiilor deconcentrate. De asemenea, directorul Crucii Roșii Române, Florin Lăzărescu, a vorbit despre momentele importante din istoria organizației pe care o coordonează.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro