A fost lansat Programul Casa Eficientă Energetic

Din 15 septembrie românii vor putea beneficia de o sumă importantă de bani din partea statului pentru a crește eficiența energetică a locuinței. Astfel, de anul acesta intră în vigoare noul program de finanțare dedicat celor care au nevoie să își doteze casa cu sisteme de încălzire, izolație sau sisteme de iluminat economice.

Acest proiect este destinat reducerii consumului de energie pentru susținerea caselor românilor, dar și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Programul a fost anunțat printr-un comunicat al MMAP (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor) încă din luna august.

Prin intermediul Programului Casa Eficientă Energetic persoanele fizice vor putea crește eficiența energetică a locuinței și vor obține 60% din costul lucrării. Astfel, bugetul acoperit cu bani de la stat este de cel mult 70.000 de lei, adică aproximativ 15.000 de euro.

Cei care își doresc să beneficieze de acest program trebuie să știe că el este acordat acelora care urmează să izoleze termic locuința. De asemenea, schimbarea tâmplăriei exterioare, instalarea sau modernizarea sistemelor de încălzire și de furnizare a apei calde sunt și ele incluse în program. Totodată, modernizarea sistemului de iluminat locuința, prin folosirea de becuri cu LED și a senzorilor de mișcare, dar și montarea obloanelor ori jaluzele exterioare se încadrează în program, conform avocatnet.ro.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro