Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

OFERTĂ Turul Transilvaniei medievale la preţul de 7 lei! (foto)

52 de fotografii profesionale cu patrimoniul istoric cunoscut sau mai puţin cunoscut al Transilvaniei sunt expuse la Muzeul de Istorie din Târgovişte.

Imaginile din expoziţia „Călător prin Transilvania Medievală”, semnată de Ştefan Socaciu, fotograf specializat în fotografie documentară arhitecturală, face parte dintr-un proiect de anvergură cuprinzând monumente medievale din România. Imaginile prezintă mai multe monumente medievale, biserici, biserici fortificate, cetăţi, castele ş.a. Între acestea se numără bisericile monumente UNESCO din Biertan, Prejmer, Viscri, Saschiz, Câlnic, Sighişoara, biserici din lemn din Maramureş, dar şi monemente istorice mai puţin familiare publicului larg, precum: Mănăstirea Cârţa, din judeţul Sibiu, fost aşezământ monahal cistercian, aparţinând unei congregaţii benedictine din Franţa; Biserica din Herina – judeţul Bistriţa-Năsăud, una dintre cele mai valoroase, din punct de vedere istoric şi arhitectural, biserici în stil romanic din România; cetatea din Feldioara – judeţul Braşov, cea mai importantă fortificaţie ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania.

Expoziţia de fotografie va rămâne la Târgovişte timp de o lună, cei interesaţi s-o viziteze nefiind nevoiţi să plătească o taxă specială, ci contravaloarea biletului de intrare la Muzeul de Istorie – 7 lei/persoană sau 3,5 lei pentru elevi, studenţi şi grupuri organizate.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media