În weekend se desfășoară Dracula MTB Race 2014

Duminică, 28 septembrie, începând cu ora 11.00 va avea loc competiția Mountain Bike Dracula Race, la Târgoviște.

Fiind la prima ediție, pasionații de ciclism pe trasee montane pot participa cu încredere la mai multe categorii, în funcție de pregătirea fizică pe care o au. Astfel, „avem categoria elită, unde vor participa numai concurenți care sunt afiliați la cluburi de specialitate iar pentru hobby avem categorie de vârstă atât pentru feminin, cât și pentru masculin, între 18-35 de ani o categorie și +35 de ani cealaltă categorie”, a precizat Geo Badea, organizator.

Primarul Ciprian Prisăcaru, cel care a anunțat evenimentul MTB Dracula Race, este bucuros ca numele Târgoviștei este prezent în cât mai multe evenimente, fie ele sportive, culturale sau de orice alt gen. „Este o competiţie pusă în practică de Asociaţia Salvamont Dâmboviţa, de Geo Badea, iar noi, Primăria Municipiului Târgovişte, suntem partenerii acestui eveniment. Mă bucură foarte mult că participarea este naţională, adică avem concurenţi din toată ţara, şi sper eu să participe şi mulţi târgovişteni. E un eveniment care să ne facă să ieşim mai mulţi din case, pe biciclete”, a declarat Prisăcaru.

Municipalitatea va contribui la acest eveniment cu suma de 14.000 de lei.

Traseul are o lungime de 35 de kilometri și va cuprinde mai multe obiective turistice ale zonei noastre, precum Mănăstirea Dealu, Gorgota, Viforâta, Ansamblul Monumental Curtea Domnească etc. „Duminică la ora 11.00, din incinta Curţii Domneşti, se va da startul evenimentului organizat de noi, Dracula MTB Race Montain Bike 2014. Intenţia noastră este de a promova atât sportul în sine, cât şi obiectivele turistico-religioase pe la care vor trece concurenţii, Complexul Muzeal Curtea Domnească, Mănăstirea Gorgota, Mănăstirea Viforâta şi Mănăstirea Dealu. Estimările sunt undeva la 150 de persoane. Traseul are o lungime de 35 de km, o diferenţă în urcare de 800 de metri.” a concluzionat organizatorul.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro