Galerie Foto. Cum rezistă animalele de la Zoo, în zilele geroase

         În aceste zile geroase de iarnă, animalele de la Grădina Zoologică din Târgoviște sunt observate și îngrijite cu și mai multă atenție,pentru a trece cu bine peste această perioadă, iar unele dintre ele, cum sunt maimuțele, sunt răsfățate cu fructe și legume. Cea mai mare  parte dintre animale stau în adăpost, pentru că suportă mai greu frigul, dar sunt și viețuitoare pe care vizitatorii le pot vedea  afară, în spațiile unde locuiesc. Dintre  acestea, maimuțele, urșii, căprioarele de pădure sau  olandeze, lebedele, tigrii, leii, dar și multe tipuri de păsări. Și acestea au, însă, în adăposturi strat cu paie, care să le protejeze de intemperii.

        “Animalele Grădinii Zoologice din Târgoviște sunt pregătite să treacă cu bine peste aceste zile geroase. Sistemele de încălzire funcționează fără întrerupere, iar temperatura din interiorul pavilioanelor de papagali, păsări exotice, maimuțe, reptile, hipopotani, tigri, lei nu soboară sub 20 de grade nici atunci când afară sunt -20 de grade celsius. Animalele și păsările mai sensibile la frig, cum sunt porcii spinoși, lebedele albe, lebedele negre, sunt ținute în încăperi izolate termic și călduroase. De la începutul lunii octombrie, am izolat cu folie anumite voliere, la porcii de Guineea, rațele caroline, sconcșii, iar în aceste adăposturi s-au introdus suplimentar aeroterme, care să asigure temperatură corespunzătoare, și să  nu sufere din cauza gerului“, spune Florina Pârvescu, directorul Grădinii Zoologice Târgoviște. Aceasta mai spune că primatele și ierbivorele primesc rații de legume și fructe suplimentar, iar la începutul fiecărei luni se fac tratamente profilactice și cu vitamine la toate păsările și animalele. Directorul de la Zoo spune că în această perioadă tigrii siberieni s-au bucurat cel mai mult de frig, pentru că ei nu au niciun fel de problemă cu acest climat.

      Florina Pârvescu mai spune că puțini sunt vizitatorii Grădinii Zoologice în această perioadă, dar sunt persoane care vin pentru peisajul special pe care îl oferă grădina.

zoo (2)

                     zoo (4)

zoo (3)

zoo (27)

zoo (25)

zoo (26)

zoo (22)

zoo (19)

zoo (21)

zoo (20)

zoo (18)

zoo (17)

zoo (13)

zoo (12)

zoo (15)

zoo (14)


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro