Expoziția itinerantă ”România, grădina Europei. Descoperă comorile României” mai poate fi vizitată astăzi și mâine

Târgoviștenii mai pot vizita astăzi și mâine, pe platoul din fața Prefecturii Dâmbovița, expoziția itinerantă ”România, grădina Europei. Descoperă comorile României”, eveniment ce își propune să prezinte destinații turistice, obiective culturale, muzee, sărbători și personalități ce reprezintă cu cinste țara noastră și poporul român. Fiecare județ este prezentat sub forma unui puzzle, pe o masă ce are forma județului respectiv.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația ”Cele mai frumoase sate din România”. ”Avem un pliant la dispoziție să le oferim vizitatorilor, pentru a descoperi care sunt cele mia importante lucruri pe care orice român trebuie să le știe și aici mă refer la valori ale României, personalități, destinații turistice, muzee. Sunt lucruri care au o valoare culturală și turistică foarte importantă. Pregătim expoziția să ieșim în Europa. Vom merge și cu standuri pe care le vom avea în afară de expoziție, cu produse tradiționale, în Munchen, Paris, Milano și Madrid. Proiectul este original în sine, ca și concept”, a declarat Nicolae Marghiol, președintele cu Asociației ”Cele mai frumoase sate din România”.

Expoziția a fost vizitată până acum de peste 70.000 de oameni, așa cum spune Nicolae Marghiol, în cele 7 orașe în care a ajuns deja. Acesta a amintit și ghidul celor mai frumoase sate din România, iar din județul nostru au fost deja promovate localitățile Runcu, Vulcana Băi, iar în 2015 va fi inclusă și Bezdead.

Cei care vizitează expoziția itinerantă au ocazia să guste și din produsele tradiționale ale unui producător din Moara Veche, Cumpăna, Matei Florin , care duce mai departe tradiția familiei: ”Prima dată am fost puțin sceptic, având în vedere că produsele tradiționale au prețul mai ridicat. Oamenii au primit foarte bine, însă, aceste produse. Eu sunt pasionat de pâine, de produse tradiționale. Străbunicul meu a avut moară, bunicul meu a moștenit-o și a dus-o mai departe”.

expo (2)_600x450expo (4)_600x450expo (5)_600x450


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro