ASTROFOTO 2015, în luna octombrie, la Târgoviște

Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează ASTROFOTO 2015, eveniment de tradiție desfășurat anul acesta sub egida Anului Internațional al Luminii 2015.

Acțiunile din cadrul evenimentului se vor desfășura la Târgoviște și Runcu Stone în perioada 15-20 octombrie și includ Gala Laureaților ediției a 8-a a Concursului Național de Astrofotografie, vernisajul expozițiilor de astrofotografie „Lumină din Univers”, „Luminile Nordului”, „Astrofotografie din cosmos – Telescopul Spațial Hubble” și a Salonului Astrofotografic Național cu lucrările finaliștilor participanți la concurs, precum și ateliere de lucru, cursuri și sesiuni de astrofotografie.

Manifestare unică în peisajul românesc și european de gen, Concursul Național de Astrofotografie reunește la fiecare doi ani la Târgoviște cele mai bune lucrări astrofotografice românești. Ediția inaugurală a avut loc în anul 2000 la Bârlad. Următoarele ediții s-au desfășurat la Târgoviște, ultima având loc în anul 2012. Manifestarea este înnobilată cu expoziții de excepție de fotografie astronomică și atmosferică cu participare internațională.

Evenimentele de gală vor avea loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița pe data de 15 octombrie. Participarea la gală și expoziții este deschisă pentru public, accesul fiind gratuit.

ASTROFOTO 2015 este un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște – Consiliul Local Municipal și se desfășoară în parteneriat cu Complexul Național Muzeal Curtea Domnească și Columna TV.

Evenimentul este înscris în programul internațional al Anului Internațional al Luminii 2015 care se desfășoară în România sub deviza SARM „Lumina, mai puțină de la noi, mai multă de la stele”.

Informații complete despre eveniment se găsesc pe site-ul ASTROFOTO 2015: www.sarm.ro/astrofoto2015.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro