Ama, elevă “model” la şcoală, dar şi pe podium

O absolventă de liceu din Târgovişte demonstrează, prin propriul exemplu, că se poate învăţa carte, chiar şi atunci când ai o pasiune mai puţin comună cum este modellingul.

Cu toate că anul acesta s-a pregătit pentru Bacalaureat, pe care l-a trecut cu bine obţinând media 10, Ana Maria Iancu, una din cele 6 eleve de 10  ale judeţului nostru în acest an, a reuşit să-şi creeze în doi ani un nume şi în modelling.

Ama, aşa cum este cunoscută Ana în lumea modellingului, una din cele două mari pasiuni cărora tânăra le dedică timpul liber, spune că nu vrea să facă o carieră în acest domeniu şi nu pozează sau defilează  pentru bani, dar îi place şi va continua să prezinte hainele unora dintre cei mai celebri designeri români, atât cât îi va permite timpul, fără contracte şi fără ca această pasiune să-i afecteze timpul pe care îl va dedica studiului, de data aceasta ca studentă a Universităţii Valahia din Târgovişte.

Povestea a început cu câteva castinguri la care Ana s-a prezentat, după care solicitările pentru prezentări au început să apară, inclusiv pentru reviste precum Lumea Femeii, reuşită de care Ana este foarte mândră.

“Am avut shootinguri pentru designeri mari, precum Cristiana Maria Purdescu. Îi mulţumesc pentru deosebita şansă, pentru că a ţinut foarte mult la mine şi m-a ajutat în această lume, a modei, m-a învăţat foarte multe lucruri, mi-a oferit foarte multe sfaturi şi am pozat pentru dumneaei, pentru site-ul domniei sale, care este unul internaţional. Tot datorită dumneaei am apărut şi la Bucharest Fashion Week. A fost prima mea apariţie pe un podium atât de mare, atât de frumos”, spune Ana.

Târgovişteanca spune că tot atunci a avut şansa să o cunoască şi pe Claudia Neghină, unul dintre modelele pe care le apreciază foarte mult şi a fost o surpriză pentru ea.

Ana nu neagă că este greu să fii model pentru că, spune ea, “trebuie să faci anumite sacrificii, să îţi placă ceea ce faci. Eu am noroc că nu mă îngraş, nu ţin diete şi mănânc normal, dar sunt fete care trebuie să ţină dietă, dar, dacă îţi doreşti, se poate“.

Aşa cum am aflat de la Ama, o tânără care îşi doreşte să fie model trebuie să aibă multe calităţi, să fie frumoasă, deşteaptă, să aibă atitudine, personalitate şi nu numai.

 

Se pregăteşte pentru o carieră în Drept

 

În mai puţin de o săptămână, Ana va începe cursurile Facultăţii de Drept, din cadrul Universităţii Valahia Târgovişte, iar viitoarea studentă vrea să îşi dedice în totalitate timpul studiului.

Interesul pentru acest domeniu este moştenit de la mama ei, care lucrează déjà în domeniu şi care îi este alături Anei în toate acţiunile pe care le întreprinde, părinţii fiind, de altfel, aşa cum ne-a mărturisit fata, un sprijin foarte important în viaţa şi în cariera oricărui tânăr, dar mai ales în cazul ei.

“Contează mult să ai cu vine să vorbeşti. Părinţii trebuie să-ţi devină cei mai buni prieteni, să poţi să te sfătuieşti, să fie lângă tine când ai nevoie, când plângi, când râzi, iar eu am o relaţie foarte bună cu părinţii mei“, este de părere Ana.

După finalizarea studiilor, târgovişteanca vrea să rămână în ţară, deoarece vrea să pună umărul la schimbarea României în bine, mai ales că ţara noastră are multe de oferit.

Până atunci, ea consideră că studiul temeinic este baza oricărei reuşite, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele foarte bune cu care a absolvit C.N.Ienăchiţă Văcărescu, unul din cele mai bune licee din judeţ, dar şi Şcoala Vasile Cârlova, pentru ambele unităţi de învăţământ şi dascălii pe care fata i-a avut atât Ana, dar şi mama ei având doar cuvinte de laudă.

Muzica, a doua pasiune

 

O altă mare dragoste a tinerei târgoviştence este muzica, pasiune moştenită de la bunici, pe care nu a valorificat-o, însă, decât în familie şi între prieteni şi cunoscuţi, pe care îi încântă cu vocea şi melodiile lui Celine Dion sau Laura Pausini, de fiecare dată când are ocazia. “Am început să cânt când eram mică, întâi pentru mine, pentru prieteni, pentru familie. Apoi, în timpul şcolii generale, am urmat cursurile de canto la Palatul Copiilor din Târgovişte, avându-i ca profesori pe Lidia Andronic, Dana Călineţ şi Mihai Iordache. Am participat apoi la concursuri de muzică. Am vrut în liceu să mă lansez în muzică, dar trebuia să urmez lecţii de canto şi să mă mut, practic, în Bucureşti şi am renunţat“, spune Ana, care şi-a amenajat la ea acasă un mic studio, unde poate să înregistreze piesele preferate.

Şi limbile străine se numără printre preocupările Anei, care se poate lăuda că ştie germana, engleza, franceza, greaca, italiana, spaniola, lucru pe care îl consideră extrem de util într-o lume în care cunoaşterea uneia sau a mai multor limbi străine îi oferă un avantaj incontestabil.

 

Citește și TÂRGOVIŞTEANCA ROXANA OANA ANDREI, DESEMNATĂ MISS UNIVERSE ROMÂNIA 2013

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “Ama, elevă “model” la şcoală, dar şi pe podium

 • 22 septembrie 2013 at 21:49
  Permalink

  Asa copil si-ar dori oricine, cu multa munca poti realiza orice iti doresti!Bravo Ama!

  Reply
 • 22 septembrie 2013 at 21:47
  Permalink

  Felicitari AMA! O domnisoara demna de podium; stie sa pozeze atat pe podium cat si la shooting-urile din studio/natura. Un viitor plin de flash-uri o asteapta, dar in acelasi timp, va fi printre studentii eminenti ai Universitatii Valahia Targoviste.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro