21 de mii de semnături împotriva construcției unei biserici în Bucegi

Distribuie:

Petiția online Spune NU construirii noii biserici în Parcul Natural Bucegi a strâns peste 21 000 de semnături, intrând în top 10 al celor mai  populare petiții online din România. Cei care susțin cauza se opun dorinței Arhiepiscopiei Bucureștilor de a ridica o biserică în munții Bucegi, în aria protejată  a Parcului Natural Bucegi. Petiția este inițiată de dâmbovițeanul Cristin Petre, un împătimit al muntelui, care și-a explicat gestul prin nevoia tuturor de păstra muntele curat, cu atât mai mult cu cât zona este una protejată prin lege. “Nu invit la răzvrătire împotriva Bisericii ca instituție sau a ceea ce reprezintă ea ca expresie a credinței, ci vă invit la răzvrătire împotriva nerespectării LEGII , chiar dacă aceasta lege este a oamenilor. Biserica în esența ei a fost un punct de sprijin în a dezvolta conștiința legii, a respectării ei, încă de la începuturi când legile oamenilor nu erau scrise. Iar acum? PLATOUL BUCEGILOR este PARC NATURAL, apărat de niște legi, ce trebuie respectate de toată lumea , “civili” sau “popi”  a declarat Petre. 

Subiectul a fost abordat de întreaga presă națională. În acest context BOR a transmis că lăcașul de cult va fi construit la cererea turiștilor: “Au cerut-o turistii, este o necesitate. Dupa cum stiti, acolo exista si crucea de pe Caraiman, crucea situata la cea mai mare inaltime din Romania, asa ca unii turisti simt nevoia de a avea un loc unde sa se roage, sa aprinda o lumanare” se arată într-un comunicat BOR.

Gazeta Dâmboviței a cerut conducerii Parcului Natural Bucegi să-și motiveze public decizia de a permite o construcție într-o arie protejată. Până la acest moment, nici oficialii parcului și nici alte asociații care se pretind iubitoare ale munților și arealelor sălbatice nu au luat poziție față de acest caz.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro