Ziua Mondială a Sănătăţii! Iată mesajul ministrului Eugen Nicolăescu!

„ Verifică-ţi tensiunea arterială – Elimină riscul de infarct miocardic şi accident cerebral ” sub acest slogan, Ministerul Sănătăţii a celebrat astăzi Ziua Mondială a Sănătăţii.

Din 1950, Ziua Mondială a Sănătăţii este celebrată în fiecare  an pe 7 aprilie, cu o temă care evidenţiază un domeniu prioritar pentru OMS. Ziua Mondială a Sănătăţii este o oportunitate pentru întreaga lume de a se concentra asupra unei probleme majore de sănătate publică la nivel global. În acest an, evenimentul  a avut ca temă „Hipertensiunea arterială”.

Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un control al factorilor de risc, cum ar fi dieta nesănătoasă, consumul de alcool și tutun și lipsa de activitate fizică. Dacă nu se iau măsuri la momentul potrivit pentru a reduce expunerea la acești factori, incidența bolilor cardiovasculare, inclusiv hipertensiunea, poate crește.

Ministrul Sănătăţii a ţinut să menţioneze cu această ocazie, care este scopul său în funcţia pe care o deţine:  “Actualul meu mandat, aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, va fi centrat pe prevenție. Mă refer la politici și programe de prevenție primară (combaterea factorilor de risc înainte de apariția bolilor) precum și programe de prevenție secundară (depistarea precoce a maladiilor deja instalate). Pentru aceasta, voi acorda o mare atenție dezvoltării cadrului instituțional necesar prevenței în interiorul sistemului de sănătate. Prevenția în sine este o investiție pe termen lung în sănătatea populației. De aceea, îndemnul meu către cetățeni este să-și verifice periodictensiunea arterială pentru a preveni riscul de infarct miocardic şi accident cerebral”, a declarat Eugen Nicolăescu, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro