Vezi în ce clase de competenţă se încadrează spitalele dâmboviţene!

În timp ce clasa I cuprinde câteva unităţi spitaliceşti de top, cu grad de competenţă foarte înalt (ex. Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Militar Central Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” din Iaşi, Spitalul Clinic de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic de Urgenţă Târgu Mureş), clasa a V-a include instituţii de competenţă limitată, adică unităţi medicale pentru boli cronice sau servicii medicale într-o singură specialitate.

Conform listei afişate pe site-ul ministerului, Dâmboviţa are un spital de clasa a III-a şi anume Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi trei spitale de clasa a IV-a : Spitalul Orăşenesc Găeşti, Spitalul Municipal Moreni şi Spitalul Orăşenesc Pucioasa. Clasa a III-a include unităţile de competenţă medie, care deservesc raza judeţului, cu secţii de la anestezie şi terapie intensivă până la oncologie şi chirurgie generală. Un spital de categoria a treia are obligatoriu computer-tomograf. Clasa a IV-a cuprinde instituţii cu competenţe de bază, care deservesc municipiile sau oraşele şi se limitează la afecţiuni cu grad mic de complexitate. Din aceste instituţii nu trebuie să lipsească ecograful şi aparatul de radiologie.

Această clasificare indică pacienţilor gradul de performanţă al instituţiei la care apelează şi în acelaşi timp afectează modul de finanţare pentru spitale, care vor fi plătite astfel diferenţiat.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro