Sanitas Dâmboviţa: Cine primeşte bonusul de 500 de euro, pentru tratarea pacienţilor COVID 19? „Nu sunt precizări concrete”

Doctorii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi Covid 19 vor primi câte 500 de euro în plus la salariu, iar banii vor fi decontaţi din fonduri de la UE! Decizia aparţine preşedintelui României şi a fost pusă în practică de Guvernul Orban. Numai că teoria ca teoria, dar se pare că practica ne omoară… în România, pentru că liderul de sindicat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), Claudiu Barbu reclamă faptul că ordonanţele militare emise în acest sens nu precizează foarte clar şi  categoriile de personal care trebuie să primească aceşti bani.

Acele ordonanţe care s-au dat nu sunt foarte explicite… cu privire la sumele de bani care se dau personalului care intră în contact direct cu pacienţii infectaţi cu Covid 19, celor care ajută la transport, la diagnosticare, la tratare, cum scrie în ordonanţă. Urmează să vedem cum se va proceda, pentru că se lasă la interpretarea managerului. Din punctul meu de vedere multă lume intră în contact, chiar şi cu un posibil pacient care poate să nu aibă simptome, să fie asimptomatic, şi mă trezesc după aceea că am luat  şi am dat, Doamne fereşte, şi la alţi colegi.

Sunt nişte ordonanţe care, din punctul nostru de vedere, al sindicatului,  nu au fost date şi cu precizări exacte, pentru că asta ar fi însemnat să ajute foarte mult fiecare instituţie, nu fiecare să interpreteze după cum crede el că e mai bine. Deci au fost date şi atât, nu au fost şi precizări clare… cine primeşte, cum primeşte. Trebuia să spună clar… primeşte UPU, Infecţioase, Terapia Intensivă, cei de la Radiologie, primesc colegii care sunt expuşi în prima linie, asta ar fi trebuit să spună. Sau trebuia să spună primeşte tot personalul şi am încheiat discuţia. Din punctul meu de vedere nu este o stare de urgenţă care o să dureze la infinit, nu este o stare de urgenţă care să nu poată să asigure venituri pentru tot personalul, pentru că toţi pot fi expuşi la un moment dat.

Este irelevant să se dea doar la cei care se duc la pacienţii deja diagnosticaţi. Este în regulă, pe aceştia îi cunoşti deja şi te protejezi, ce ne facem cu cei pe care nu-i ştim şi care ne pot infecta, care sunt asimptomatici, care vine la mine şi mi-a închis toată secţia. Ce facem după aceea, le dăm banii şi acestora? De aceea spun că precizările din ordonanţa militară nu sunt clare, nici chiar în decret nu este făcută cum trebuie precizarea, clar. Nu sunt precizări concrete… şi se lasă la aprecierea managerului”, a semnalat liderul de sindicat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), Claudiu Barbu, preşedintele SANITAS Dâmboviţa.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro