Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Sâmbătă, 12 mai, se inaugurează Institutul Primaristic din România

Sâmbătă 12 mai, de la ora 17.00, se inaugurează Institutul Primaristic din România. Evenimentul va avea loc pe strada Austrului, nr.14 corpul B – într-o casă cu grădină, din Bucureşti (în apropierea Foişorului de Foc).

Primaristic este o disciplină de interes general care studiază cunoașterea și educarea dezvoltării senzo-motorii a omului.

La eveniment va participa profesorul Herbert Pffeifer din Germania, fondatorul disciplineri, alături de medici din România, farmaciști, psihologi, profesori și educatori. De asemenea, participă cele două generații de profesori de Primaristic din România.

Profesorul Herbert Pffeifer, împreună cu soţia sa, Helga Pfeiffer, kinetoterapeut pediatru, a descoperit semnificaţia reflexelor primare în dezvoltarea omului. Cei doi au fondat o nouă disciplină, de interes general, numită Primaristic, şi au conceput un program de educaţie şi reeducare senzo-motorie bazat pe conceptul de reflex primar şi de tonus, şi au format profesori de primaristic.

Inaugurarea Institutului Primaristic România constituie edificarea unui cadru organizat pentru cercetare şi fructificare a experienţei practice dobândite prin activitatea comună a medicilor şi primaristelor. Sperăm să colaboram cât mai curând cu moaşele, educatorii, psihologii, logopezii şi chiar cu societatea civilă în ansamblul ei, se arată în comunicatul de presă al ArsMedica, al cărei președinte este Dr. Carmen Sturza.

Inaugurarea Institutului Primaristic România este însoţită de două seminare.

Unul este adresat medicilor, farmaciştilor, terapeuţilor, educatorilor, psihologilor, logopezilor şi are tema “Beneficiile Primaristic pentru Medic şi Pacient”, Sâmbătă 12 mai 2018, orele 9-17.

Celălalt este adresat primaristelor şi are tema “Două Generaţii de Profesori de Primaristic – Experienţă şi Perspective –” Vineri 11 mai 2018.
Ambele au loc la adresa de mai sus, iar detalii gasiti pe site-ul www.primaristic.ro

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media