Elevii de la Școala Gimnazială Drăgăești-Pământeni învață cum să fie antreprenori

O școală de țară! Copii frumoși, implicați în tot felul de proiecte în ciuda faptului că sunt „de la țară”, dornici să le arate celor ce vin pe la ei câte știu să facă și câte învață cu ajutorul profesorilor lor.

Școala Gimnazială Drăgăești- Pământeni este o școală mică, dar foarte activă, fiind parte din Proiectul Școala lui Andrei.

Am fost invitată de doamna inspector Elena Mosor să particip la o lecție de antreprenoriat, pe care o desfășoară profesoara de franceză Oana Niță, care consideră, împreună cu celelalte cadre didactice, că cei mici trebuie implicați în lecții practice pentru a înțelege mai bine cum  funcționeză diferite aspecte ale societății în care vor crește.

De această dată, copiii au învățat cum să fii antreprenor și pentru că ne aflăm în anul Centenarului, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, tema propusă celor mici a fost să se gândească la idei de afaceri prin care să promoveze ideea Centenarului și implicit România.

S-au format patru echipe de elevi de la diferite clase, mai mici și mai mari, fiecare cu ideea proprie, cu materiale executate de cei patru componenți ai fiecărei echipe.

Copiii au vizualizat filmulețe, și-au exprimat ideile, si-au prezentat proiectele împărțindu-și sarcinile: unul era managerul afacerii, altul asistentul  de manager, un al treilea s-a ocupat de publicitate și a existat și un contabil. După ce au înțeles ce înseamnă să fii antreprenor și ce înseamnă să ai o afacere, cei mici au venit in fața colegilor pentru a-și promova afacerile.

Lecția s-a închieat cu etapa finală a unei afaceri, vânzarea produselor și calcularea profitului. De asemenea, au avut șansa să cunoască și un antreprenor adevărat, căruia i-au luat un interviu și de la care au aflat cu adevărat ce înseamnă să fii antreprenor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Copiii s-au bucurat de o lecție practică în care au înțeles etapele începerii unei afaceri, au aflat ce calități trebuie să aibă și ce aptitudini trebuie să dobândească pentru a fi antreprenori.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro