O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Forma burţii indică sexul copilului?

Distribuie:

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro .

 

Am ales să abordăm ca subiect pentru rubrica de astăzi un alt mit întâlnit în popor şi anume acela conform căruia forma burţii indică sexul copilului. Fiecare gravidă primeşte de-a lungul sarcinii pronosticuri despre copilul pe care îl poartă în burtă după anumiţi factori consideraţi concludenţi. Unul dintre aceştia este forma burţii, despre care se spune că dacă este lată, fătul este fetiţă, iar dacă este proeminentă – băieţel.

Este însă numai o vorbă din popor, neexistând o bază ştiinţifică/ medicală care să o explice. “Nu este nicio legătură între forma burţii şi sexul copilului. Forma burţii este dată de forma uterului în sine, de poziţionarea copilului, de cantitatea de lichid, de stratul abdominal de grăsime, dar în niciun caz de sexul copilului”, explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experienţă de peste 20 de ani din domeniu.

 

Dr. Andrei Tomescu

 

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro