O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Maternitatea din Târgoviște, ridicată la unitate de grad III permanent

Gazeta Dâmboviţei vă propune o rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

Veste bună pentru gravidele din Dâmbovița și județele limitrofe. Ministerul Sănătății a stabilit nivelul final de ierarhizare a unității sanitare pentru Maternitatea din Târgoviște care a fost ridicată la gradul III permanent, ceea ce înseamnă că poate prelua și trata cazuri de patologii grave la nou-născuți atât din județ, cât și la nivel de regiune, devansând astfel unități spitalicești cu mai mare renume sau mai mari posibilități financiare.

Discuțiile pentru trecerea de la gradul II, la gradul III au început în 2015 și s-au concretizat cu avansarea în grad la 1 ianuarie 2018. Investițiile realizate și îmbunățirea actului medical, pe fondul incidenței mărite de patologii grave la nou născuți, au adus recunoaștere pentru unitatea spitalicească, care a primit recent gradului III permanent.

Conform informațiilor oferite de dr. Andrei Tomescu, director medical  la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în anul 2018, Maternitatea din Târgoviște a preluat 25 de cazuri de nou-născuți prematuri din județele limitrofe și 9 cazuri din Dâmbovița. Aparatura cu care a fost dotată maternitatea face posibilă intervenția în cazuri de bebeluși cu vulnerabilitate și a fost un criteriu în avansarea în grad. În ultimii ani au fost făcute investiții de aproximativ 45.000 de euro, maternitatea dispunând de 1 incubator, 4 cardiomonitoare și 4 lămpi fototerapie.

Dr. Andrei Tomescu

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro