Ministerul sănătăţii atenţionează! A început circulaţia virusurilor gripale pe teritoriul României

Distribuie:

Conform Ministerului Sănătăşii au fost identificate primele 2 cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal, conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii.
Este vorba despre 2 tinere, însărcinate, care, în prezent, se află în tratament retroviral, starea de sănătate a acestora fiind una bună.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. Reamintim că, cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirilor o reprezintă vaccinarea antigripală.
Ministerul Sănătăţii derulează şi în acest an Campania de vaccinare gratuită antigripală. În cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal peste 200 000  persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.
De asemenea, zilele aceastea  a fost finalizată achiziţia unui număr de 745 400 doze de vaccin gripal, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care, începând de săptămâna viitoare, vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigipală a populaţiei cu risc ridicat de îmbolnăvitre.


Sursa: www.ministerulsanatatii.ro

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro