Medicii de familie dâmboviţeni nu trebuie să încurajeze utilizarea neadecvată a antibioticelor

Este unul dintre mesajele reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, care se alătură astfel combaterii unei probleme actuale: creşterea rezistenţei la antibiotice din cauza modului de consumare al acestora.

Studiile arată că îngrijirile de asistenţă medicală primară sunt responsabile de aproximativ 80% până la 90% din toate prescripţiile de antibiotice. Din păcate nu întotdeauna este nevoie de un asemenea tratament, iar expunerea crescută la antibiotice nu face decât să diminueze efectul lor.

Prescrierea de antibiotice care nu este necesară în asistenţa medicală primară este un fenomen complex, legat de factori precum interpretarea greşită a simptomelor, diagnosticul incert şi aşteptările percepute ale pacientului. Mesajul autorităţilor publice din domeniul sănătăţii atenţionează însă asupra riscurilor pe termen lung ale utilizării neadecvate a antibioticelor şi cere medicilor de familie mai mult profesionalism şi o mai bună comunicare cu pacienţii, pentru oferirea de alternative la tratamentul cu antibiotic, când el nu este necesar.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro