De la 1 iunie: Spitalul Titu, redeschis sub forma unui Centru Medical Multifuncţional!

Redeschiderea unităţii medicale din Titu a fost una din principalele promisiuni electorale aflate atât în oferta preşedintelui CJD Adrian Ţuţuianu, cât şi a primarului Traian Niculae şi a parlamentarilor de zonă, Ionuţ Săvoiu şi Valentin Calcan. Reorganizarea sistemului medical românesc nu a mai permis din considerente financiare, redeschiderea sub formă de spital, fiind preferată formula Centrului Multifuncţional cu Internare de o Zi. Centrul va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi va fi finanţat prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cu sprijin de la Consiliul Local Titu.

“Este o promisiune de-a mea şi a domnului preşedinte al CJD, făcută în campanie şi astăzi, de Sfânta Sărbătoare Constantin şi Elena, ne-a ajutat Dumnezeu să o îndeplinim. Mulţumim pentru sprijin preşedintelui CJD, întregii echipe de la consiliu, domnului director al Direcţiei de Sănătate, Sorin Stoica, directorului spitalului Judeţean, Radu Petrescu şi colegilor dumnealui, care vor avea grijă de dumneavoastră, domnului prefect Victor Sanda, care ne-a dat şi ne va da tot sprijinul, şi în mod special parlamentarilor noştri care au luptat pentru redeschiderea spitalului: deputatul Ionuţ Săvoiu şi senatorul Valentin Calcan. Vreau să mulţumesc şi celor doi sponsori domnul, Avramescu şi domnul Neagu, care au contribuit financiar la amenajarea spaţiului. Am promisiunea tuturor că ne vor sprijini în continuare. Dumneavoastră, locuitorilor oraşului vă doresc multă sănătate şi vă mulţumesc că aţi avut încredere în noi.”, a precizat la inaugurare primarul oraşului, Traian Nicolae.

“Este cu adevărat un lucru deosebit. Şi nu pentru că l-am rezolvat noi, deşi a fost o promisiune. Este un lucru necesar pentru 80 000 de oameni şi sunt bucuros că 9 luni de eforturi se materializează astăzi. Al doilea lucru pe care vreau să îl remarc este buna colaborare a trei instituţii: consiliul judetean, care a aprobat această structură organizatorică, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte care a venit şi a sprijinit acest proiect şi primăria Titu care a făcut eforturi pentru punerea la punct a bazei materiale, la care s-au adăugat eforturile făcute de parlamentarii noştri de zonă.”  a declarat preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu.

Conform directorului DSP Sorin Stoica, acesată unitate medicală va asigura pacienţilor posibilitatea de a efectua într-o singură zi analizele medicale, nefiind obligatorie internarea continuă. Avantajul este un diagnostic rapid, monitorizare şi tratament într-un timp scurt cu costuri mai mici. “Acest sistem este folosit cu succes în majoritatea ţărilor europene.”, a declarat Stoica. Centrul va începe să funcţioneze de la 1 iunie 2013, cu medici sprecialişti ai Spitalului Judeţean Târgovişte. La Titu vor funcţiona 8 secţii: medicină internă, obstretică-ginecologie, pediatrie, chirurgie generală, oncologie, neurologie, ORL şi ortopedie. Spitetalul din Titu fusese desfiinţat în 2011, ca urmare a unei strategii guvernamentale de reorganizare a sistemului medical.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro