Dâmbovițenii nu sunt foarte darnici cu sângele lor

Distribuie:

38 de de probe recoltate, din aproximativ 50 de persoane care au vrut să doneze sânge ieri, la Târgoviște, la centrul mobil de colectare, este bilanțul nu foarte îmbucurător, dacă ne gândim la scopul proiectului “O şansă pentru viaţă”, lansat de Asociația React și Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzii Târgoviște.
Printre aceștia, mai mulți membri ai organizației PNL Târgoviște, mobilizați de președintele Gabriel Cristache, jurnaliști de la Columna TV și Gazeta Dâmboviței.
Având în vedere, însă, că la ultimul recensământ, numai Târgoviștea număra aproximativ 80.000 de locuitori, iar pe Platoul Prefecturii s-au perindat ieri și alți locuitori din județ, numărul donatorilor este unul foarte mic. Reticența față de donarea de sânge și faptul că nu a fost vorba de donare remunerată i-au făcut pe târgovișteni să fie zgârciți cu sângele lor, deși fiecare dintre ei ar putea salva o viață.
Cei care nu au putut ajunge să doneze ieri, o pot face în fiecare marți, pe Platoul Prefecturii din Târgoviște, unde centrul mobil de colectare va fi prezent, dar și în restul săptămânii, la Centrul de Transfuzii Târgoviște.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro