Dâmboviţa: Antivacciniştii pun frâne Programului Naţional de Vaccinare!

Au început să apară din nou cazuri de părinţi care refuză să-şi imunizeze fetiţele prin vaccinarea HPV contra infecţiei cu Human Papiloma Virus! Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu atrage atenţia asupra faptului că antivacciniştii continuă să influenţeze în mod negativ oamenii, pentru că aceştia s-au manifestat chiar şi în timpul pandemiei de coronavirus, un alt virus păcătos pentru eradicarea căruia se aşteaptă apariţia unui vaccin. În România vaccinul HPV este gratuit, el a fost inclus în Programul Naţional de Vaccinare din cauza faptului că ţara noastră deţine supremaţia cazurilor de cancer de col uterin în rândul femeilor.

„Vaccinul contra infecţiei cu HPV a fost inclus în Planul Naţional de Vaccinare pentru că suntem ţara cu cel mai mare număr de cazuri noi şi de decese din cauza acestei afecţiuni din Europa. În Europa şi în lumea bună, şi nu numai în Europa, fetiţele se vaccinează începând de la 10 ani, fără ca acest vaccin să fie inclus în programele naţionale din ţările respective. Părinţii au cumpărat vaccinul şi şi-au vaccinat copii, până când acesta a intrat în programul naţional. Acum a intrat şi la noi în Programul Naţional de Vaccinare. Deşi de câteva luni  suntem în pandemie cu un virus necunoscut, Covid 19, au început iar antivacciniştii să-şi facă treaba… Rezultatul este că au fost mămici şi tătici care au fost de acord să-şi vaccineze fetiţele, pentru că au dat o declaraţie pe propria răspundere că sunt de acord, iar acum chiar dacă şi-au vaccinat fetiţa prima dată, a doua oară nu mai vor s-o vaccineze, iar alţii nu vor să facă prima doză de vaccin fetiţelor.

Sunt câţiva, nu mulţi. Spun că au citit ei, unii chiar au ieşit să protesteze împotriva vaccinării. Nu înţeleg aceşti oameni că sunt boli eradicate pe faţa pământului, multe de care s-a murit în masă, indiferent de ţara care era, nu poţi să spui că au murit numai cei din ţările slab dezvoltate! Un exemplu pe care îl dau, şi nu este singurul, este variola. Asta chiar nu spune nimic nimănui! Această vaccinare şi orice vaccinare nu face altceva decât să prevină boala pentru acel copil, pentru acel om care face vaccinul. Dacă vrem să ne informăm, pentru că tot este internetul la îndemână, haideţi să ne informăm de unde trebuie, cu dovezi ştiinţifice care să aibă în spate şi studiile respective… Acum vorbesc de vaccinul care previne cancerul de col uterin, HPV, dar să nu uităm de rujeolă, pentru că dacă acum suntem în pandemie de Covid 19, asta nu înseamnă că am scăpat de rujeolă” , a semnalat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro