Cum ne îngrijim pielea iarna?

Iarna nu înseamnă numai peisaje de basm, bucuria sărbătorilor şi luna cadourilor. Iarna aduce şi câteva aspecte nedorite care tratate cu superficialitate pot atenta la frumuseţea corpului şi tenului, iar femeile sunt cele mai afectate de acest lucru.

Tenul, mâinile şi zona decolteului trădează întotdeauna vârsta unei femei, de aceea trebuie să aveţi grijă ca în perioada rece acestea să fie bine hidratate. Pielea mâinilor necesită permanent o îngrijire atentă din cauza spălarii frecvente, expunerilor repetate la detergenţi sau alte substanţe iritante, precum şi la traumatisme.  Cu atât mai mult  anotimpul rece este inamicul mâinilor din cauza temperaturilor scăzute, vântului, aerului uscat din locuinţe, utilizării apei prea fierbinţi pentru spălare. Cremele bogate în vitaminele A, E şi K, precum şi cele cu acid hialuronic, (substanţă care menţine apa în piele), aplicate zilnic, dimineaţa şi seara sunt indicate pentru îngrijirea pielii pe toată durata iernii.

Trebuie să fiţi atente la detergentul de vase pe care îl folosiţi, unele pot dăuna pielii provocând reacţii adverse. Când alegeţi o cremă pentru mâini trebuie să fiţi atente ca ea să îndeplinească anumite condiţii pentru a asigura protecţia :  să fie hidratantă, să aibă o textură bogată în glicerină şi vitamina E, să aibă o consistenţă ce se absoarbe extrem de repede şi poate fi aplicată ori de câte ori este nevoie. Masajul este foarte important. Prin masaj se stimulează circulaţia sangvină. Tot pentru hidratare se pot folosi măşti aplicate cel puţin o dată pe săptămână.De asemenea, folosirea mănuşilor pe timp de iarnă, pe lângă faptul că ele reprezintă un accesoriu interesant, protejează şi mâinile de factorii de mediu.

Când vine vorba despre ten, este important de ştiut că o cremă cu protecţie solară este la fel de benefică şi iarna, cum este vara. Pentru ten. Pe timp de iarnă, pentru ten, sunt recomandate cremele grase. Un alt produs important este fondul de ten mai ales daca este unul hidratant. Seara, este recomandat să folosiţi măşti cu gălbenuş de ou sau cele pe bază de lactate.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro