Criză mare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița!

Criză de sânge și în mod implicit de donatori… la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița! Directorul instituției, dr. Iulia Stanciu face apel la persoanele apte să doneze să nu ocolească Centrul de Transfuzie Sanguină, care are mare nevoie de ajutorul lor.

Se mai poate dona și în ziua de joi, 29 aprilie, după care angajații centrului intră în zilele libere legale pentru Sărbătorile Pascale, urmând ca activitatea să se reia începând de marți, 4 mai 2021, când mai mult ca sigur nevoia de sânge va fi și mai mare.

Medicul Iulia Stanciu spune că nu s-a mai confruntat de mult timp cu o  situație atât  critică, în care să aibă doar trei donatori într-o zi, lucru care s-a întâmplat în ziua de luni.

,,Foarte fragil este stocul nostru de sânge în sensul că așa cum îl validăm tot așa și dispare, pentru că sunt cereri foarte mari. Cererile ne-au copleșit, cel puțin săptămâna aceasta, deși nu a trecut mult din ea, am fost așa într-o echilibristică permanentă pentru că nu am avut donatori.

Noi nu putem să lucrăm probă cu probă, noi trebuie să lucrăm în momentul  în care avem un anumit număr de donatori. Nu s-a mai întâmplat de mult să avem doar trei donatori, așa cum s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni, în ziua de luni.

Am zis că a fost după Florii, poate oamenii au degustat ceva, au mâncat pește, poate au băut și un vin, o bere, dar nu știu dacă pot să leg neapărat de momentul acesta. Nu s-au mai prezentat oameni la donare.

În alți ani, înainte de sărbători, erau foarte multe persoane care donau fie pentru o zi liberă, fie pentru un coș de cumpărături… cu tichetele de masă, fie participau la tot felul de acțiuni umanitare,  în sensul că tichetele de masă se donau pentru bătrâni. Se derulau foarte bine aceste acțiuni’’, a semnalat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița. Donatorul primește  o zi liberă de la serviciu și 7 tichete de masă în valoare de 60 de lei.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro