Copilul tău este autist? Psihologul clinician Oana Grosu îi oferă acum șansa la un ajutor specializat. Vezi unde te poți programa:

Oferă-i copilului tău șansa la dezvoltare emotională și adaptare socială, iubindu-l! De acum, orice copil autist are șansa la ajutor specializat oferit de Clinica Hymarco Târgoviște.

hymarco (2)Din luna iunie 2015, Hymarco Clinique Târgoviște, prin psihologul clinician Oana Grosu, a început colaborarea cu Maria Cristina Nedelcu, psiholog clinician specialist în TSA, care conduce departamentul de Terapie Comportamentală Aplicată pentru copii diagnosticați cu tulburare de spectru autist din cadrul spitalului Obregia București, oferind intervenție terapeutică specializată în Tulburarea de Spectru Autist (TSA).

Astfel  de centre și specialiști în intervenții terapeutice în TSA, care colaborează cu psihologul Crina Cristina Maria Nedelcu, există în doar câteva orașe din țară. Printre acestea, Târgoviște, la Clinica Hymarco, Brașov, Constanța, București.

Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologică, ce apare fie la naștere, fie la vârsta de 18 luni – 2 ani a copilului.
Autismul tipic face parte din tulburările spectrului autismului (TSA) sau tulburările pervazive de dezvoltare (PDD) care includ diverse forme de manifestare ale afecțiunii: de la autismul sever până la sindromul Asperger (cei afectați de acest sindrom au limbaj, o inteligență chiar genială, dar manifestă deficiențe de comunicare și socializare). Celelalte tulburări din spectru sunt: sindromul Rett, tulburarea dezintegrativă a copilariei, PDD-NOS (tulburarea pervazivă de dezvoltare – nespecificată altfel sau autismul atipic) și autismul înalt funcțional.

Autismul poate apărea în toate tipurile de familii, indiferent de mediu social, rasă, etnie și este de 4 ori mai des întâlnit la băieți, decât la fete.

Autismul nu este o boală, este doar o altă modalitate de a privi lumea în care trăim! Dacă copiii autiști nu pot vorbi, nu înseamnă ca nu au nimic de spus! Când ei vorbesc, e timpul să asculți, spun specialiștii Hymarco!

Video: Asociația Raza de Speranță Brașov

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro