Campanie DSP de 1 decembrie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA

Distribuie:

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA se celebrează la 1 decembrie începând din 1988, ca oportunitate a oamenilor de pretutindeni să se unească în lupta împotriva maladiei, să fie solidari cu cei care trăiesc cu boala şi să-i comemoreze pe cei care au decedat în urma acesteia.

Mesajul campaniei mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA este “ŢINTA ZERO: ZERO INFECŢII NOI CU HIV. ZERO DISCRIMINĂRI. ZERO DECESE PRIN SIDA”.

Până în 2013, SIDA a ucis mai mult de 36 de milioane de oameni din întreaga lume (1981-2012), devenind una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică la nivel mondial din istorie. În ciuda tratamentului antiretroviral, epidemia de SIDA afectează un număr estimat de 2 milioane de vieţi în fiecare an, dintre care aproximativ 270.000 sunt copii.În 2013, aproximativ 63% dintre persoanele HIV-pozitive, cu vârste între 15 – 24 ani, sunt femei şi se înregistrează o reducere de 52% a cazurilor noi de infecţie cu HIV în rândul copiilor şi o reducere de 33% a cazurilor totale (adulţi şi copii) faţă de 2001, conform UNAIDS.

În România, în 2013: 12.273 persoane infectate HIV/SIDA erau în viaţă (19.261 total cumulativ, începând cu anul 1985), conform unui studiu efectuat de Institutul Matei Balş, dintre care: cazuri HIV/SIDA la copii 0–14 ani: 9.946 şi adulţi peste 14 ani: 9.315 cazuri. Totalul deceselor prin SIDA a fost de 6.367 cazuri.

În judeţul Dâmboviţa pâna in anul 2013 erau înregistrate 287 cazuri (50 copii şi 237 adulţi), iar în anul 2014 până la 15 noiembrie s-au adăugat 3 cazuri (adulti).

Scopul campaniei: acces universal la prevenţia HIV, tratament, îngrijiri şi suport psihologic, reducerea numărului persoanelor infectate cu HIV/SIDA şi informarea, educarea populaţiei, mai ales a grupurilor cu risc crescut, asupra HIV/SIDA.

Obiectivele campaniei sunt: creşterea numărului de persoane informate şi educate în legătură cu HIV/SIDA; creşterea numărului de persoane, în special din grupele de risc, care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV şi creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relaţie cu HIV/SIDA.

Parteneri în realizarea campaniei: Primaria Municipiului Târgoviste, Inspectoratul şcolar, Crucea Roşie Filiala Dâmboviţa şi Şcoala Sanitară Postliceală “Christiana”.

Activităţi propuse: eveniment stadal – realizarea unei fundiţe umane în semn de solidaritate (03.12.2014 ora 13,30 – Piaţa Tricolorului), acţiuni de informare-educare în licee cu privire la HIV/SIDA, masă rotundă pentru asistenţi sociali, asistenţi comunitari şi distribuire de materiale informative populaţiei ţintă.

COORDONATOR PROGRAM,
Dr. Aquilina Mesina

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro