130 de ani de la descoperirea cauzei tuberculozei. În Dâmboviţa, boala înregistrează un regres constant

 

Conform medicului specialist, Virginia Dumitrescu, din cadrul Cabinetului TBC Târgovişte, adulţii sunt “ofertanţii de microbi”, ei împrăştiind boala prin vorbire, strănut, tuşit. Riscul de contagiune este foarte ridicat, dar ţine şi de tipul de contact, dar şi de modul de viaţă al persoanelor, fumătorii şi consumatorii de alcool fiind mai predispuşi la contactarea bacilului. Medicii recomandă ca la primele semne specifice acestei boli ca tuse persistentă, astenie, sub febră, transpiraţie, lipsa poftei de mâncare, cei în cauză să se adreseze cabinetelor de tuberculoză pentru a primi un diagnostic corect şi de asemenea, pentru a primi tratament, tuberculoza fiind o boală infecţioasă vindecabilă.

 

Lecţii despre bacilul Kock

 

Pe 26 martie, la Centru de Reeducare Găeşti, s-a desfăşurat o activitate educativă, în cadrul căreia 37 de minori( dintre care 17 fete) au vizionat filmul „Aventurile bacilului Koch” , iar educatorii au diseminat informaţii cu privire la dimensiunea epidemiologică a tuberculozei în rândul populaţiei. Minorii şi minorele au primit, de asemenea, pliante informative.

Activitatea a dorit să comemoreze faptul că, la 24 martie 1882, doctorul Robert Koch a descoperit cauza Tuberculozei şi acest lucru prilejuieşte campanii de sensibilizare a publicului larg privind problema de sănătate publică pe care o reprezintă încă tuberculoza, deşi este una din puţinele boli infecţioase vindecabile.

 

 


Valeriana heidelbergcement
Iohanis
Paleologu
Paleologu

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro