StudentFest, Festivalul internațional studențesc de artă şi cultură. Ȋnscrie-te ca participant!

StudentFest este cel mai mare festival international studentesc de arta si cultura din sud-estul Europei, desfasurat anual de Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara. Editia de anul acesta va avea loc in perioada 19-28 mai. Festivalul isi urmareste de la editie la editie scopul de a promova tinerii artisti si de a dezvolta continuu mijloace de promovare a acestora.

Festivalul international studentesc de arta si cultura StudentFest abordeaza la cea de-a 25-a editie o viziune bidirectionala, axata pe de o parte pe rolul artistului in societate ca element creator, in contextul in care lumea are nevoie de reinnoirea permanenta a unor astfel de valori, dar si pe simbolistica artei ca element de inaltare culturala.

Cele 15 sectiuni ale festivalului (Arhitectura, Arte stradale, Arte video, Ceramica, Dans, Design vestimentar, Experimentarium, Fotografie, Grafica, Literatura, Muzica, Pictura, Publicitate, Sculptura si Teatru) vor desfasura ateliere de lucru coordonate de artisti consacrati. In cadrul atelierelor de lucru participantii vor putea sa isi dezvolte abilitatile artistice, participand in prima instanta la o parte teoretica a fiecarui atelier, urmand ca apoi sa aplice in partea practica a acestuia cunostintele dobandite. Participantii vor initia concepte, pe care le vor finisa, urmand ca acestea sa fie prezentate in ultimele 3 zile ale festivalului sub forma de expozitie sau performance publicului larg.

Tinerii care vor sa isi aprofundeze cunostintele in domeniile propuse, se pot inscrie ca participanti in cadrul sectiunilor festivalului pana in data de 29 aprilie, completand formularul corespunzator pe site-ul www.studentfest.ro. De asemenea, pe site se gasesc mai multe detalii despre ateliere, sectiuni si festival. Totodata, amintim ca inscrierile pentru artisti sunt inca deschise pana la data de 20 aprilie 2016, timp in care se poate propune un concept lucrat individu¬al sau in echipa, urmand ca in perioada festivalului sa fie expus publicului larg.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati site-ul www.studentfest.ro.

„La un sfert de secol de arta si cultura StudentFest, ne-am propus ca fiecare dintre cele 15 sectiuni ale festivalului sa aduca in atentia publicului  ateliere de lucru dintre cele mai variate si inedite. Astfel pot sa enumar cateva dintre atelierele de lucru de anul acesta: Character Design, Atelier de muzica electronica, Vlogging, Regie si concept de film si multe, multe altele. Lasam restul provocarilor de anul acesta sa fie descoperite pe site-ul evenimentului, www.studentfest.ro.  Asadar, daca esti tanar pasionat de arta si cultura, te asteptam la unul dintre cele peste 30 de ateliere de lucru ale festivalului”, Madalin PATRASCU, coordonator general StudentFest25.

Pentru mai multe detalii:

Maria Loredana LUTESCU,

Press Officer

0723 233 705

[email protected]

Madalin PATRASCU,

Coordonator General

0761 132 929

[email protected]

StudentFest a debutat in 1992, initial ca un protest impotriva cenzurii libertatii de exprimare.

In decursul celor 24 de editii festivalul a avut peste 7 200 de participanti si invitati speciali, evoluand si devenind un festival de arta si cultura consacrat la nivel national. De-a lungul celor 24 de editii a adus un aport important comunitatii si, mai ales, tinelor artisti. Festivalul se va desfasura pe o perioada de 10 zile, timp in care se vor fi oferite mai multe ateliere de lucru pasionatilor si evenimente publicului. Primele 7 zile vor fi dedicate unor ateliere intensive de creatie. Aici, participantii vor avea ocazia sa-si dezvolte spiritul artistic si abilitatile sub indrumarea unor profesionisti si artisti consacrati in domeniu.

In tot acest timp festivalul a strans o colectie impresionanta de cifre: participanti, premii, public etc.

Infiinţata la 27 martie 1990, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţeasca din Universitatea de Vest din Timişoara, fiind cea mai reprezentativa organizaţie din UVT şi, in acelaşi timp, un punct de reper pentru toate ligile studenteşti din ţara.

 OSUT este membra cu drepturi depline a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania (ANOSR) şi adesea activa in Uniunea Europeana a Studenţilor (ESU). De asemenea, OSUT este membra a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş (FITT), a Asociaţiei Timişoara Capitala Culturala Europeana 2021, in Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret de pe langa Primaria Municipiului Timişoara, a Coalitiei pentru Date Deschise şi inregistrata in Repertoarul ONG al Camerei Deputaţilor, fiind persoana juridica neguvernamentala.

Misiunea OSUT este de a asigura un mediu universitar mulat pe nevoile educaţionale, sociale, economice şi culturale ale şi de a veghea asupra respectarii drepturilor acestora.


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro