Primarul comunei Aninoasa, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu a fost condamnat definitiv în dosarul instrumentat de DIICOT în 2013, privind sprijinirea unui grup infracţional organizat  şi complicitate la furt calificat. DIICOT a susținut că un grup infrcațional se ocupa cu furtul conductelor metalice lăsate în conservare de către OMV Petrom, dar şi alte societăţi comerciale. Printre cei trimiși în judecată se afla și Maricescu, alături de trei şefi de post de poliţie şi un fost jandarm.

Maricescu a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare. Acestui i s-au interzis şi dreptul de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice.

“Inculpatul MARICESCU CONSTANTIN Menţine achitarea inculpatului Maricescu Constantin pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.7 din Legea nr.39/2003 cu aplic.art.5 Cod penal. În temeiul art. art.26 rap.la art.208 alin.1, art.209 alin.1 lit.a, e,g, i Cod penal 1969, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal din 1969. şi art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul MARICESCU CONSTANTIN, la pedeapsa de 3 ( trei ) ani închisoare. Conform art.71 Cod penal 1969, aplică inculpatului MARICESCU CONSTANTIN pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a doua, lit. b şi lit. c Cod penal 1969. Conform art.65 Cod penal 1969, aplică inculpatului MARICESCU CONSTANTIN pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a doua, lit. b şi lit. c Cod penal 1969, pe o perioadă de 3 ani. Conform art.81 Cod penal 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 3 ani închisoare, pe un termen de încercare 5 ani, stabilit conform art.82 Cod penal 1969. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, prev. de art. 83, 84 Cod penal 1969. Conform art.71 alin.5 Cod penal 1969, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 5 ani.” se arată în senţinţă.

În primă instanţă, magistrații Tribunalului Dâmbovița deciseseră achitarea acestuia.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro