Președintele Tribunalului Dâmbovița, Ion Miloșioiu, cercetat de DNA

COMUNICAT 

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări penale față de următoarele persoane: 
BANU GEORGE, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență; 
MILOȘIOIU ION, președinte al Tribunalului Dâmbovița, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență; 
ANGHEL (fost EFTIMIE) ROBERT, (persoană judecată în stare de arest preventiv) EFTIMIE VIȘAN și DOICAN GHEORGHE, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență
Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: 
La data de 2 noiembrie 2010, inculpatul Banu George a pretins de la inculpatul Eftimie Vișan și de la învinuitul Anghel Robert, pentru învinuitul Miloșioiu Ion, judecător, președinte al Tribunalului Dâmbovița, suma de 6.000 euro, susținând că are influență pe lângă acesta din urmă, în schimbul promisiunii că Anghel Robert va fi pus în libertate în dosarul în care era judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Dâmbovița și că se va dispune față de acesta condamnarea cu suspendarea executării pedepsei. Suma de 6.000 de euro a fost pretinsă prin intermediul inculpatului Doican Gheorghe.

 

 

La data de 7 noiembrie 2010, inculpatul Banu George a primit de la Anghel Robert și Eftimie Vișan, prin intermediul lui Doican Gheorghe, 12.500 lei, ca parte a sumei pretinse, pe care ar fi remis-o, în aceeași zi, magistratului judecător Miloșioiu Ion.
Inculpaților Banu George, Eftimie Vișan și Doican Gheorghe li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 28 mai 2013, procurorii au dispus reținerea celor trei inculpați pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentați Curtea de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de învinuitul Miloșioiu Ion, judecător, președinte al Tribunalului Dâmbovița, pentru infracțiunea de trafic de influență.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro