O bătrână a făcut atac de panică, la gândul că focul îi mistuie banii pentru înmormântare

Tanti Valeria, o bătrână de 79 de ani, din comuna Ocniţa, judeţul Dâmboviţa, a trăit cea mai mare spaimă din viaţa sa, când şi-a văzut casa în flăcări! Femeia a ieşit câteva momente din cămăruţa veche, în care a strâns agoniseala de-o viaţă, pentru a merge la toaleta din curte. Când s-a întors a rămas fără cuvinte. Casa veche era mistuită de flăcări. Vecinii au intervenit rapid cu furtunuri cu apă şi au reuşit să liniştescă focul înainte să ajungă pompierii, dar şi înainte să se extindă la locuinţele învecinate. Militarii au intervenit pe fugă să scoată din curte cele peste 20 de butelii încărcate cu gaz. Nora bătrânei le-a depozitat la rugămintea patronilor de la magazinul din vecini, iar în timpul incendiului exista un mare risc de explozie.

Bunica, de 79 de ani, a făcut un atac de panică, la vederea focului. Principala sa grijă a fost asupra banilor pe care îi avea în locuinţă. Din pensia mică, pe care o primeşte lunar, bătrâna a reuşit să strângă 1 100 de lei, pe care îi ţinea pentru înmormântare. Autorităţile au reuşit să-i scoată din casă înainte ca banii să ardă în totalitate, dar tot au fost afectaţi de flăcări. Acum, femeia spune va merge la toate băncile pentru a încerca să-și salveze economiile.


Se pare că focul a pornit de la soba metalică cu care bătrâna se încălzea. Este posibil să fi picat jar pe covor sau să se fi aprins carpeta de deasupra plitei, în timp ce bunica făcea mâncare. Avea camera plină de carpete pe pereţi. Deşi a refuzat transportul la spital, până la urmă, tanti Valeria a fost internată, în urma atacului de panică. Când se va întoarce de la spital, va fi nevoită să stea în casa fiului şi a nurorii sale, pentru că locuinţa sa a fost distrusă de flăcări. Cei trei se vor îngrămădi într-o singură cameră, pe care au posibilitatea să o încălzească. Problema este că au doar un pat şi două fotolii, iar fiul său este bolnav. Are o tumoră la plămâni şi este chinuit de câţiva ani de diabet. Oricine are posibilitatea să ajute această familie, o pot găsi pe tanti Valeria pe strada Teilor, din Ocniţa, la numărul 5.

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca