Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

GĂEȘTI: Un consilier local și-a votat un contract pentru firma lui de avocatură

Agenția Națională de Integritate a stabilit că Ion Tomescu, fost consilier local în cadrul consiliului local Găești  s-a aflat în incompatibilitate și conflict de interese administrativ.

Conform ANI, Tomescu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, întrucât, la data de 13 iulie 2011, cabinetul său de avocatură a încheiat un contract de asistență juridică cu Primăria Orașului Găești, încălcând, astfel, dispozițiile art90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, întrucât TOMESCU ION a participat și a votat în mod favorabil la adoptarea hotărârii consiliului local privind împuternicirea Cabinetului Individual de Avocatură „TOMESCU ION” să reprezinte Consiliul Local Găești în diverse dosare juridice, cu un onorariu convenit în cuantum de 5.000 Lei, persoana evaluată a încălcat, astfel, și dispozițiile art.  46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001, dispozițiile art. 75, lit. a) și c) şi dispozițiile art. 77, alin. (1) și (2) din Legea nr. 393/2004.

Deși, chestiunea apartenenței politice nu interesează ANI, e totuși de remarcat cum consilierul PSD Ion Tomescu reușea să își trecă prin consiliul local controlat de PDL la vremea respectivă și sub conducerea administrativă a primarului PDL, Alexandru Toader, (primarul fiind cel care propune ordine de zi), o astfel de hotărâre în beneficiul său personal.

Distribuie:

2 thoughts on “GĂEȘTI: Un consilier local și-a votat un contract pentru firma lui de avocatură

  1. Si ce ma, sunteti invidiosi?? Ce conteaza legea pentru domnul avocat?? E la putere acum,legea este doar carpa de sters luneta la masina! Haideti,gata cu prostiile,uitati-va la aia care fura oua,gaini,biscuiti si bomboane pentru copii,aia sunt pericol pentru societate,nu noi,clasa politica! Sa va fie rusine ziaristilor ce sunteti!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media